La Fira Valenciana de la Música Trovam dona a conéixer la programació artística completa de la desena edició, que tindrà lloc entre el dimecres 2 i el dissabte 5 de novembre a Castelló de la Plana. Més de 40 artistes formen part d’un cartell que omplirà de música les sales de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, així com diferents punts de la capital de la Plana Alta.

Als noms ja anunciats de Xavi Sarrià, Smoking Souls, Depedro, Carraixet, Marala o Low, ara s’hi uneixen altres intèrprets com Tesa, Colomet, La Ludwig Band, Muerdo, Chill Mafia o Las Dianas.

La desena edició de la Fira Valenciana de la Música es manté com un dels aparadors més importants de les propostes autòctones. Així, el públic podrà gaudir de l’últim projecte de la rapera Tesa, que posarà de llarg ‘Rap d’arrel’. Qui també estarà a Castelló de la Plana serà Paloma Aparisi, coneguda amb el nom artístic de Colomet, amb la seua proposta de música urbana, ‘reggaeton’ i pop electrònic.

També acollirà propostes arribades d’altres punts de l’Estat. És el cas de La Ludwig Band, Vic Mirallas, b1n0 i Ernest Crusats. Les confirmacions de bandes estatals es completen amb Chill Mafia, col·lectiu pamplonés de productors, cantants, discjòqueis, dissenyadors i grafiters que fusiona elements urbans i tradicionals; Las Dianas, quintet que revisa els ritmes de pop de les últimes dècades, i Muerdo, cantautor murcià que celebra 10 anys de trajectòria amb una gira mundial i un disc.

Els noms esmentats anteriorment completen una programació artística que ja comptava amb més d’una trentena d’artistes. En aquesta línia, cal destacar que la Fira Valenciana de la Música viurà les presentacions a la capital de la Plana Alta dels nous treballs d’importants bandes autòctones com Xavi Sarrià, Smoking Souls, Cactus, Novembre Elèctric i Tito Pontet.

També estrenaran un nou treball a Castelló de la Plana el madrileny Depedro, Enric Montefusco, Maria Hein, Habla de mí en presente i els bascos Merina Gris. Per últim, els nord-americans Low posaran la nota internacional a la fira amb un directe en què es conjugaran moments de calma i tempestes sonores.

El cantant murcià Muerdo. | LEVANTE-EMV

Veus femenines

El Trovam també viurà diverses estrenes que tindran les veus femenines com a protagonistes: Neus Ferri, Clara Andrés, Elena Játiva, La Pepa, Twin i Xiomara Abello presentaran els seus nous treballs a la fira.

El públic que s’aprope als diversos escenaris de la fira també podrà gaudir amb artistes femenines com Alba Armengou, la castellanolleonesa Lucía Gonzalo, la mallorquina MDMAR, Maruja Limón i Verde Prato, projecte de la basca Ana Arsuaga.

La pluralitat d’estils que conformen la programació de la Fira Valenciana de la Música es demostra amb la inclusió dels sons de pop electrònic i oníric de Capricornio Uno; el ‘rock’-garatge de Ghost Transmission; el ‘rap’ del castellonenc Malparlat; els ritmes festius i carregats de bon rotllo de Niuss; el post-‘punk’ de Nueve Desconocidos; el ‘rock’ alternatiu de Semana Santa; l’energia de Tenda; la sensibilitat del cantautor Tomàs de los Santos; i el ‘jazz’‑fusió de Valmuz.

D’altra banda, el Trovam també inclou projectes que revaloren la música d’arrel valenciana, com Carraixet, Marala i els germans Jonatan i Christian Penalba.