«Les llums del carrer em murmuraven a cau d’orella, demanant el que sempre demanen: un vers atemporal. I jo vaig reviure el record d’una mirada, l’olor de café per tota la casa, l’última copa de vi i cinc minuts més». 40 paraules li van bastar a Danai Delipetrou, creadora teatral, per a configurar un artefacte literari tallat pel bateig d’un record i aconseguir el primer premi de la darrera edició del concurs de microrelats #EMTalaPlaça.

Enguany, Fundació FULL i EMT València repeteixen la fórmula i posen en marxa la cinquena edició d’aquest concurs que, amb l’etiqueta #EMTalaPlaça22, anima als valencians a convertir-se en escriptors i compartir les seues creacions a través de les xarxes socials. Teresa Val, directora de la Fundació FULL, defensa que “accions com aquestes ajuden a apropar la literatura al carrer, així com al públic digital”.

Amb motiu de la celebració de la 10a Plaça del Llibre de València, que tindrà lloc a la Plaça de l’Ajuntament entre el 26 i el 31 d’octubre, la nova convocatòria del concurs convida a les persones participants a endinsar-se en la novel·la Darreres Oportunitats (Balandra Edicions). En aquest títol, l’escriptora Anna Lis recull una sèrie de narracions que exploren els racons psicològics més recòndits de les relacions humanes, amb òptica de dona i un estil divertit d’una lleugeresa només aparent.

Els interessats podran presentar els seus microrelats a la xarxa social Twitter fins al diumenge 23 d’octubre. Per a participar, hauran de continuar el següent fragment de l’obra de Lis: “Sense comiats, vaig espolsar-me les soles a la porta de la botiga…”. Les propostes hauran de ser originals, estar escrites en valencià i adaptar-se a un màxim de 280 caràcters. D’altra banda, també serà imprescindible utilitzar l’etiqueta #EMTalaPLaça22, així com esmentar a @emtvalencia i @placadelllibre en cada microrelat presentat i seguir ambdós perfils.

El nom de les persones guanyadores es desvelarà el 26 d’octubre. Aquesta edició del concurs comptarà amb un primer premi que inclourà un xec regal per valor de 100 € per a la compra d’exemplars a la Plaça del Llibre de València, així com un abonament d’EMT València amb 30 viatges. A més, també s’atorgaran dos accèssits que comptaran amb un reconeixement econòmic de 50€, de nou, en format de xec regal, i altres dos abonaments, també amb 30 viatges, respectivament.

Encara sou a temps de petar els dits, agafar el mòbil i teixir el vostre xicotet univers de 280 caràcters. Podeu presentar tants relats com considereu, però, important, si el vostre compte de Twitter és privat, heu de fer-ho públic perquè es puga llegir la vostra aportació. Molta sort!