El Palau de la Música i l’Orquestra de València dediquen «in memoriam» a la soprano Ana María Sánchez, que va faltar recentment, el concert d’abonament d’este dijous que tindrà lloc al Teatre Principal, a les 19.30 hores. Amb la direcció de Miguel Ángel Gómez Martínez i les veus de la soprano Raquel Lojendio i el baríton Josep Ramon Olivé s’interpretarà l’òpera en un acte «The telephone or l’amour à trois» de Gian Carlo Menotti per a soprano i baríton. L’obertura «El rapte en el serrall» de Wolfgang Amadeus Mozart i el poema simfònic «Scheherezade» de Nicolai Rimski-Korsakov, completen el programa.

Ana Maria Sánchez va debutar el 2001 al Palau de la Música, i amb l’Orquestra de València, precisament amb Gómez-Martínez en l’òpera en versió concert «Don Carlo» de Giuseppe Verdi. Des d’aleshores, va cantar en la programació de l’auditori valencià en sis ocasions més, combinant el repertori operístic i el simfònic-líric, amb el recital a piano junt amb Enrique Pérez de Guzmán.

La presidenta del Palau, Gloria Tello, destacat que amb este concert «volem fer un sentit record a una de les grans veus líriques de la nostra terra, molt volguda pel públic valencià i que va participar, amb molt d’èxit, en la recuperació de dos òperes del nostre patrimoni musical com són l’estrena absoluta de Maror de Manuel Palau i l’estrena actual del Roger de Flor de Ruperto Chapí». Com també va ser molt celebrada la seua actuació el 2002, a la Seu de València y amb la formació simfònica valenciana, en la Missa de Rèquiem de Verdi.