Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta en la Filmoteca de València un cicle de quinze pel·lícules dedicat al productor britànic Jeremy Thomas, que podrà veure’s del 30 de novembre al 8 de generde 2023.Des del mes de setembre passat, aquesta retrospectiva, organitzada en col·laboració amb BCN Film Fest,també es projecta dins del cicle ‘En pantalla gran’ de la Filmoteca de l’IVC al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló.

El productor britànic Jeremy Thomas (Londres, 1949) està darrere d’algunes de les millors pel·lícules de les últimes quatre dècades. Des de la seua labor com a productor independent, al marge dels engranatges de Hollywood, Thomas ha alçat títols essencials de la història del cinema modern, com ara ‘Feliz Navidad, Mr. Lawrence’, ‘El último emperador’, ‘El cielo protector’ o ‘Crash’, en els quals preserva els dos aspectes que fonamenten la seua manera de treballar: l’ambició artística i l’aspiració comercial. Ha treballat amb David Cronenberg, Jonathan Glazer o Volker Schlöndorff.

El cicle s’inicia el dimecres 30 de novembre, a les 20.30 hores, amb la projecció, en sessió única, del documental ‘Jeremy Thomas, una vida de cine’ (2021), de Mark Cousins.