La Sala L’Horta presenta «Nanas», un conte còsmic per a bebés entre núvols de llet

La peça, dirigida a bebés entre 0 i 3 anys, fusiona dansa contemporània i manipulació d’objectes

Una de les escenes
de la peça.  levante-emv

Una de les escenes de la peça. levante-emv / m.espí. valència

M.Espí.

Un espai escènic circular tenyit de colors pastel transmet als espectadors el delicat equilibri entre el dia i la nit, entre la vigília i el somni, que acompanya als bebés en els seus primers mesos de vida.

La Sala L’Horta presenta «Nanas», un conte còsmic per a bebés entre núvols de llet

La Sala L’Horta presenta «Nanas», un conte còsmic per a bebés entre núvols de llet / m.espí. valència

Embullada entre teles i objectes corbs i blans, la protagonista de «Nanas» dona a llum un ésser que deixa de formar part d’ella i comença a compartir l’espai de la vida. L’acció escènica segueix el curs de la sang en la formació de la vida humana. Aquestes són les idees subtilment suggerides en l’espectacle de dansa contemporània, música i manipulació d’objectes que acollirà la Sala L’Horta diumenge que ve 11 de desembre a les 11 i a les 12.30 hores. Estrenada el maig de 2022, «Nanas» és l’última producció de Lapotínguele, companyia que explora des del llenguatge escènic el període de la maternitat i el de la primera infància. L’espectacle, dirigit a bebés (entre 0 i 3 anys), proposa un joc visual i simbòlic entre el conscient, l’inconscient i el còsmic. Per a això utilitzen una posada en escena sòbria i una atmosfera onírica que, no obstant això, ofereix canvis de ritme i sorpreses que mantenen l’atenció dels xicotets espectadors des de la calma.

Nerea Lovecchio és la coautora i protagonista d’aquesta peça que dirigeix Daniel Lovecchio, compositor al mateix tems de la música original. El cant de la nana apareix de manera recurrent al llarg de l’obra al costat de veus familiars (pare, mare, iaia, iaio, xiquets).

Tots aquests estímuls sonors tindran ressò dins de l’escenari circular en el qual la protagonista interactua tant amb estructures inflables, que evoquen formes i moviments indeterminats, com amb objectes amb formes concretes: un gos, un unicorn, un cactus…

«Aquest projecte va començar amb una investigació sobre el concepte de nana infantil. En aquest recorregut descobrim els vincles històrics de la nana amb l’ésser físic, espiritual i còsmic. A partir d’ací comencem a buscar maneres de traslladar aqueixos conceptes al territori escènic, intentant visualitzar colors, textures i materials que ens acostaren a les intuïcions», afirma la companyia.