"Botifarra", Toti Soler i el record de Víctor Jara protagonitzen la nova edició de Barnasants

El cicle suma els espectacles "El tocadiscos de Fuster" i "Va de dones"

Mar Espí

El Barnasants torna a la Comunitat Valenciana amb una programació que inclou 17 concerts que tindran lloc al llarg de tres mesos i que començarà amb un concert de Pep Gimeno «Botifarra» per a presentar Ja ve l’aire, el seu darrer treball. L’actuació serà aquest dissabte 4 de febrer a la Casa de la Cultura de Bellreguard.

En total, Barnasants 2023 ha programat 17 concerts. Quatretonda, Onil, la Universitat d’Alacant i la Beneficència de València s’uneixen a les seus històriques del festival, que són Bellreguard, Octubre Centre de Cultura Contemporània, Sagunt i Godella.

El cantautor xilè Nano Stern clausurarà el 19 de maig a La Benificència amb un concert especial d’homenatge a Víctor Jara en el 50é aniversari del seu assassinat pel feixisme.

Un dels concerts especials és el de Petita Festa, protagonitzat per Toti Soler, guitarrista imprescindible per entendre la història de la cançó d’autor, i Gemma Humet, jove cantautora trencadora i que alhora segueix l’estela de les seues predecessores. El concert serà el dissabte 18 de febrer, a la Sala d'Audicions del Centre Social de Quatretonda.

Una de les altres presentacions rellevants serà la de Cesk Freixas, que musica per primera vegada el poemari d’un dels escriptors contemporanis més celebrats, Roc Casagran: Direm Nosaltres és un nou treball discogràfic amb la mirada posada cap a les arrels, la terra, la cura per la nostra llengua i d'allò més genuí de la música feta des de la proximitat. Amb els arranjaments, la direcció musical i la guitarra de Víctor Nin.

Altres concerts destacables són els de Maria Del Mar Bonet i Borja Penalba, que tindrà lloc el divendres 3 de març al Teatre Capitolio de Godella, Albert Pla el dissabte 11 de març a la Casa De La Cultura Bellreguard, l'Homenatge Col•lectiu a Ovidi Montllor que se celebrarà al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt el dia 21 d'abril, El tocadiscos de Joan Fuster que girarà el dia 6 de maig en Onil, poble que s'estrena com a seu del festival, o l'espectacle de Va a de Dones que clourà el cicle de Bellreguard el 29 d'abril.

Més artistes al País Valencià

A banda de l’estrena de nous treballs discogràfics, el Barnasants s’ha convertit en un espai de trobada entre artistes valencians com Sergi Contrí, Paz Aguado, la rondalla de Va de Dones oferiran concerts en el marc del Festival de Cançó. A Catalunya hi actuaran Borja Penalba i Mireia Vives, amb 'Pell', Clara Andrés a l’Hospitalet de Llobregat, Andreu Valor a la Sala Luz de Gas, Miquel Gil i Noèlia Llorens ‘Titana’ al Centre Tradicionàrius, La Maria al Tradicionàrius de Barcelona, Pau Alabajos a l’Auditori de la Casa de Cultura d’Olesa, el darrer concert de Mireia Vives i Borja Penalba el 26 de març, El tocadiscos de Joan Fuster a l’Espai Assemblea de la Comissió Obrera Nacional a Barcelona; Tendur, Gem, Hugo Mas i Tomàs De Los Santos al Harlem Jazz Club de Barcelona i Feliu Ventura a l’Ateneu Santfeliuenc.