La nova estrela de la lírica francesa tanca la temporada de ‘Les Arts és lied’

La ‘mezzosoprano’ Marianne Crebassa, d’ascendència valenciana, actuarà el 7 de maig

Crebassa és una de les cantants líriques més sol·licitada. | LEVANTE-EMV

Crebassa és una de les cantants líriques més sol·licitada. | LEVANTE-EMV / levante-emv. valència

levante-emv. valència

La ‘mezzosoprano’ francesa Marianne Crebassa, una de les cantants líriques més sol·licitades del moment, torna a Les Arts la pròxima setmana, en el que serà l’últim dels recitals del cicle «Les Arts és Lied’ de la temporada.

Crebassa, nascuda en Béziers, però d’ascendència valenciana, interpretarà un programa que fa honor a les seues arrels francohispanes i que inclou cançons de compositors francesos com Maurice Ravel, Claude Debussy i Jules Massenet, així com el basc Jesús Guridi, el català Frederic Mompou o l’andalús Manuel de Falla.

El seu recent debut a Madrid amb este mateix repertori li va valdre l’aplaudiment de públic i crítica, que la va erigir com un dels «indiscutibles valors emergents de la moderna lírica francesa». A València, serà la segona actuació a Les Arts (7 de maig a les 19:00 h), després de la seua memorable intervenció en 2021 amb «Les nuits d’été», de Berlioz, en un concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana dirigit per Antonello Manacorda.

El programa, que fusiona francés, castellà i català, inclou peces com les «Seis canciones castellanas» de Guridi, la «Nuit d’Espagne» de Massenet, la «Séguidille» de Falla i les «Cinq mélodies populaires grecques» de Ravel, que exploren la sonoritat «exòtica» de la música espanyola i el sud d’Europa, a més d’altres obres com les «Chansons de Bilitis» de Debussy i el «Combat del somni» de Mompou.

Amb Alphonse Cemin

El reputat pianista Alphonse Cemin, habitual col·laborador de Crebassa en els circuits liederístics, l’acompanyarà en el seu recital a València, en el qual també interpretarà dos passatges per al teclat, «La puerta del vino», de Debussy, i «Lavapiés», d’Albéniz.

La «mezzosoprano» ha protoganotzat, des dels 21 anys, una fulgurant trajectòria fins a convertir-se en una de les veus més cotitzades de la seua tessitura. Amb el seu recital, el cicle «Les Arts és Lied» s’acomiada d’esta temporada, que ha comptat amb la presència de les veus més cotitzades del panorama líric actual: Marina Rebeka, Andrè Schuen o la mateixa Marianne Crebassa. El preu de les entrades oscil·la entre els 28 y els 40 euros, i els menors de 28 anys podran adquirir leslocalitats per 10 euros.