La FSMCV convoca als compositors de la Comunitat Valenciana a crear la millor obra per a joves i menuts

El Concurs de Composició Didàctica de la Província d'Alacant per a Banda de Música manté la convocatòria oberta fins al 2 d'octubre

Concedirà un premi de 3.000 euros i un accèssit de 1.000, a més de la difusió de la peça, amb la col·laboració de la Diputació d'Alacant

Celebració de l'últim Festival Música i Família on s'interpreta l'obra guanyadora del Concurs.

Celebració de l'últim Festival Música i Família on s'interpreta l'obra guanyadora del Concurs. / Levante-EMV

Maria Bas

València

Es busca la millor obra per a joves i menuts amb vocació pedagògica. Fins al pròxim 2 d'octubre està obert el termini per a totes i tots els compositors de la Comunitat Valenciana que volen presentar la seua obra al Concurs de Composició Didàctica de la Província d'Alacant per a Banda de Música.

La iniciativa creada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana amb el suport de la Diputació d'Alacant arriba a la seua edició número 10 convocant el talent dels creadors de tot el territori valencià, amb independència de la seua província de residència.

Les composicions han de ser originals i inèdites, amb una duració mínima de sis minuts i màxima de deu, amb forma i contingut lliures

L'obra guanyadora rebrà un premi dotat amb 3.000 euros i també hi haurà un premi accèssit de 1.000 euros, concedits amb l'ajuda de la Diputació d'Alacant. A més, per tal de promoure la difusió de les obres guardonades, l'acceptació de les bases comporta l'autorització a les bandes juvenils de les societats musicals a interpretar la seua composició en el marc del Festival Música i Família de 2025, organitzat per la FSMCV.

Les obres guanyadores del concurs també s'editaran amb el segell editorial FSMCV Edicions per a la seua major difusió i divulgació dins del col·lectiu. Les partitures de les darreres edicions es poden adquirir a la tenda en línia de la Federació, en format físic i digital. 

Obres inèdites de fins a 10 minuts

Entre les condicions de les obres presentades, els autors i autores candidates han de tindre en compte que les composicions han de ser originals i inèdites, amb una duració mínima de sis minuts i màxima de deu, amb forma i contingut lliures, tenint en compte la filosofia del concurs i el compliment de les directrius pedagògiques i tècniques desenvolupades en el dossier de presentació, disponible a la web de FSMCV.

Celebració de l'últim Festival Música i Família on s'interpreta l'obra guanyadora del Concurs.

Celebració de l'últim Festival Música i Família on s'interpreta l'obra guanyadora del Concurs. / Levante-EMV

A més, la dificultat de l'obra no pot superar el nivell 2 normalitzat per les editorials especialitzades en repertori de banda i s'ajustarà a una plantilla musical determinada en el mateix annex. Les peces s'han de remetre per correu postal o presentar-se en mà en les oficines de la FSMCV, a l'Alqueria Julià-Casa de la Música, situada en València.

Últim guanyador

L'obra guanyadora de l'última edició del concurs va ser Artemísia, creada per Xavier Ferrer i Garrigues, i que consisteix en un intermedi descriptiu per a ser interpretat per banda juvenil i alumnat d'educació primària. La peça exposa la història d'un país fictici d'Àfrica pres d'una maledicció, amb una aventura de fons per tractar d'alliberar-lo. Deesses, paratges inimaginables, màgia i aventura són els signes d'esta obra que, com totes les guanyadores del concurs, resulta idònia per a treballar amb els joves músics. El passat any també es va concedir un accèssit a L'aventura del Doctor Balmis, creada per l'autor Josep Domenec Cano Gracià.

TEMAS

  • concurs
  • Comunitat Valenciana
  • Alacant
  • Cano
Tracking Pixel Contents