Les Passejades Nadalenques de les societats musicals recorren els municipis amb notes d'esperança

Més de 70 agrupacions de la FSMCV ixen als carrers de les seues localitats entonant nadales en espais públics, en una iniciativa realitzada juntament amb la Generalitat Valenciana

Una de les passejades nadalenques.

Una de les passejades nadalenques. / Levante-EMV

Levante-EMV

València

A la porta de l'Ateneu Musical de Paiporta un imponent arbre de Nadal il·lumina la plaça. L'ornament nadalenc, instal·lat per l'ONG World Central Kitchen, centelleja amb les seues llumenetes en la nit, recordant les dates festives, discrepant amb la foscor de carrers encara per il·luminar en què es troba el municipi.

Davant eixe arbre, el passat dissabte 14 de desembre, el cor de la Banda Primitiva de Paiporta entonava nadales per a tot aquell que passara per allí. «Vam assajar una estona a la nostra seu i vam fer un recorregut: primer l'Ateneu, després la Plaça Major, la Plaça Cervantes, la del 3 d'Abril i finalment la de la Casota», explica Luis Rodenas, president de la Primitiva.

Eixa ruta forma part del projecte impulsat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana juntament amb la Generalitat, i que té com a objecte celebrar estes dates mitjançant diverses iniciatives musicals protagonitzades per agrupacions federades.

Com va ocórrer a Paiporta, en municipis de totes les comarques de la Comunitat Valenciana es repetia eixa postal: formacions de músics o cors, parant en els espais públics de les seues localitats i animant als veïns i veïnes amb melodies pròpies d'esta època.

A Benidorm, Oriola, Novelda, Asp, Viver, València i així fins a 76 localitats, grans i xicotetes, han participat en esta ruta musical nadalenca, que es va produir durant el cap de setmana del 14 i 15 de desembre. També en municipis que van patir especialment la crueltat de l'aigua, com Paiporta o Albal.

«Són temps complicats per al nostre poble, però hi havia gent que sí que es parava davant el cor i cantava amb nosaltres, va ser bonic», apunta el president de l'agrupació de Paiporta. En el seu cas, la iniciativa va comptar amb tan bona rebuda que van decidir repetir l'experiència i fer dos passejades més, per iniciativa pròpia i sumant cors d'altres poblacions, el passat dijous i també ahir, dins d'una jornada en la qual també es van repartir joguets als xiquets i xiquetes del poble.

«A poc a poc volem recuperar este esperit que expressàvem en Santa Cecília: fer que la música torne a sonar», indica la presidenta de FSMCV, Daniela González. «La Federació ha impulsat i s'ha implicat en iniciatives per a ajudar a les agrupacions damnificades. És una tasca que no s'acaba i a la qual estem dedicant tots els nostres esforços.

Alhora, el millor que podem fer és mantindre vives iniciatives com estes Passejades, que impliquen a tantes societats musicals i demostren que som part essencial del nostre poble», afegeix la dirigent de FSMCV.

TEMAS

  • Comunitat Valenciana
  • La Primitiva
  • ONG
Tracking Pixel Contents