El Magnànim actualitza l’ideari filosòfic de Tobies Grimaltos
L’editorial de la Diputació de València reedita ‘El solatge del temps’, l’obra més personal que del catedràtic de Filosofia de la Universitat de València que es presentarà a Castelló

Tobies Grimaltos (Castelló, 1958). / Dival
Maria Bas
L’editorial de la Diputació de València, la Institució Alfons el Magnànim, actualitza la reflexió filosòfica de Tobies Grimaltos, un dels pensadors més importants del territori valencià. Ho fa amb la reedició d’El solatge del temps, la seua obra més personal.
Segons el catedràtic de Filosofia, «el temps ens determina i ens constituïx. Qui hem sigut, el que hem viscut, fa que siguem qui som. N’estic convençut. Els orígens són responsables de la nostra identitat (actual). Per això convé tenir-los presents, conservar-los. Perquè, segons això i com canta Raimon, qui perd els orígens, perd identitat. Des d’esta convicció m’he afanyat a recollir imatges, vivències, reminiscències de la meua infantesa que corrien un risc greu d’abandonar-me. Des d’esta convicció i amb la voluntat d’emprar-les de matèria primera per a fer literatura».
Divulgador
La presentació comptarà amb la presència de Paco Teruel, diputat de Cultura de la Diputació de València; Enric Estrela, director del Magnànim; Xavier Serra, director de la col·lecció; i Tobies Grimaltos, autor del llibre.

La portada del llibre ‘El solatge del temps’. / Dival
Tobies Grimaltos és catedràtic de Filosofia de la Universitat de València, jubilat. És autor de nombroses publicacions acadèmiques: articles, capítols de llibre i llibres, com Teoria del coneixement (amb J.L. Blasco, PUV, 1997), i Mentiras y engaños (amb Sergi Rosell, Cátedra, 2021).
Ha publicat també assaigs adreçats a un públic més ampli, com Idees i paraules. Una filosofia de la vida quotidiana (PUV, 2008), Vista parcial (PUV, 2014), que fou Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de 2015, i Obvietats (o quasi). Filosofia necessària (PUV, 2021). També ha escrit llibres de divulgació com El joc de pensar (Bromera, 1998), i de caràcter autobiogràfic, com Quan em jubilaré (Bromera, 2018) i este, El solatge del temps.
- Llegan nuevos concursantes a Pasapalabra: ya se sabe el día
- Okupan el chalet de Antonio Machado en Rocafort propiedad del Consell
- Gana el bote de Pasapalabra después de 260 programas
- Exalumnos de Saragossà le piden que no ayude a PP-Vox con el topónimo de València
- Un fallecido en una brutal colisión de dos camiones en la salida de la AP-7 en Ondara
- Las Fallas necesitan una 'pensada
- Los ciudadanos de Estados Unidos se lanzan a comprar viviendas en València
- La Policía investiga la violación grupal a un hombre tras una cita por internet