Museus i monuments de València se podran visitar de forma virtual
L’Ajuntament invertix més de 160.000 euros perquè una empresa desenvolupe una aplicació amb informació, recorreguts i continguts explicatius en castellà, valencià i anglés

Una escalera 'secreta' de la Llotja. / Levante-EMV
L’Almoina, el Museu de Ciències Naturals, la Casa de les Roques, el Museu Faller, la Cripta de la Presó de Sant Vicent, La Llotja o l’Almodí... són només alguns dels museus, edificis emblemàtics i monuments de València que podran visitar-se, d’ací poc, d’una manera diferent. En concret, sense necessitat que estiguen oberts o de desplaçar-se fins a ells. Des de casa, i amb connexió a internet, serà possible fer ‘visites virtuals’ a estos llocs emblemàtics des del punt de vista històric i cultura.
La tasca l’ha encarregat l’Ajuntament de València a l’empresa The Mad Píxel Factory SL. El contracte per a la digitalització d’obres i sales de 19 museus i monuments municipals per a la creació de visites virtuals ascendix a 169.400 euros (IVA inclòs), compta amb finançament europeu i té una duració a sis mesos, explica el consistori.
L’empresa té experiència en els 16 museus estatals, el Prado, el Thyssen-Bornemisza, Versailles i la Bibloteca Nacional d’Espanya, entre altres. De fet, el Museu Naccional de la Ceràmica de València ja està 'digitalitzat'.
A València, a més dels llocs ja esmentats, també s’inclouen en la digitalització les Cases Museu Benlliure, Blasco Ibáñez i Concha Piquer; la Galeria del Tossal; el Museu de Ciències Naturals; el de la Setmana Santa Marinera; el de l’Arròs; el Museu Històric municipal i d’Història de València; el Palau de Cervelló; els refugis antiaeris de l’Ajuntament, el carrer Serrans i Massarrojos; i la Llotja.

Palau de Cervelló. / Levante-EMV
En concret, l’empresa digitalitzarà les façanes espais d’accés i sales de col·leccions permanents. També s’inclou la navegació en 3D per cada una de les sales expositives i monuments seleccionats al mateix temps que es mostrarà informació detallada i imatges en alta resolució.
També s’elaboraran textos i imatges, que seran supervisats per personal tècnic de museus del Servei de Patrimoni Històric i Artístic, que s’integraran en l’aplicació i als quals accedirà l’usuari a mesura que navegue en la visita virtual.
Estos textos es realitzaran en castellà, valencià i anglés i contemplaran una breu descripció de cada centre i informació concreta de cada obra, vitrina o espai.
Les obres o peces singulars tindran, a més, una descripció extensa, amb el títol, l’autor, l’any de realització, la tècnica, el suport i el seu número d’inventari.
Modernització del patrimoni
El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, subratlla que a través d’esta digitalització «s’impulsa la modernització de l’oferta de turisme cultural a la ciutat, fet que permet una millora substancial del procés de comunicació amb els visitants potencials i reals que trien València com a destinació turística».
Moreno afegix que estes visites virtuals «estaran basades en fotografies panoràmiques de 360º, que oferixen la possibilitat a l’usuari de recórrer els espais dels museus i monuments i veure la disposició de les obres en línia a través del seu ordinador, dispositiu mòbil o altres dispositius optimitzats com són les ulleres de realitat virtual».
- Helicobacter pylori: así son los síntomas de la infección que afecta a la mitad de la población
- Bernabé señala que el homicidio de una mujer cuyo cadáver se halló en el maletero de su pareja no se cometió en Castelló
- Una negligencia deja a 43 vecinos sin cobrar la indemnización para reparar el garaje arrasado por la dana
- Las obras del Poyo «no habrían evitado la barrancada pero sí trasladado el problema»
- La Guardia Civil investiga el asesinato de un joven de Llíria tras hallar su cuerpo quemado en un campo
- ¿Por qué tengo ojeras si duermo bien? Descubre las 4 enfermedades que pueden ser la causa
- La sonrisa de Laia y su lucha contra el síndrome Kars
- El joven quemado en un campo de Llíria fue acuchillado y rematado de un golpe en la cabeza