Un llibre retrata més de 30 anys de fotos de gegants i cabets a Ontinyent
L’obra coeditada per la Institució Alfons el Magnànim, de gènere fotoperiodístic, és una selecció de les més de 3.000 imatges de les quals consta l’arxiu personal de Conxa Ferri

Llibre "Gegants i cabets". / Levante-EMV
La Institució Alfons el Magnànim ha col·laborat amb Caixa Ontinyent en l’edició del llibre Gegants i cabets. Més de trenta anys de fotografia, una selecció d’imatges de la fotògrafa Conxa Ferri que recorren l’evolució de la festa en la capital de la Vall d’Albaida.
Durant la presentació de l’obra en el centre cultural de la caixa valenciana, la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, va posar en valor «el treball que realitza el Magnànim, l’editorial de la Diputació, en la difusió dels nostres costums i les nostres festes».
Acompanyada per Rafael Sanchis, membre de l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent i autor d’un dels textos del llibre; Xavier Mollà, productor i editor de la publicació; i la mateixa autora, Conxa Ferri, la vicepresidenta Enguix va destacar «la universalitat d’una festa que s’ha transmés de generació en generació i que no sols té entitat pròpia sinó que compta amb un protagonisme especial en altres celebracions com el Corpus i la Puríssima».
La responsable provincial va agrair la sensibilitat de l’àrea provincial de Cultura que coordina Paco Teruel per «temes que formen part del nostre dia a dia i que ens definixen com a poble».

Conxa Ferri i Natàlia Enguix. / Levante-EMV
Fotos de diferents tècniques
L’obra coeditada pel Magnànim, de gènere fotoperiodístic, és una selecció de les més de 3.000 imatges de les quals consta l’arxiu personal de Conxa Ferri, amb les quals es proposa un recorregut per la festa de Gegants i cabets a Ontinyent al llarg de la trajectòria professional de la fotògrafa.
Les imatges presenten diferents tècniques, des de la química en blanc i negre fins a la fotografia digital, diapositives i negatius en color, i retraten tant les antigues figures de cartó pedra dels artesans Carles Tormo i Manuel Martínez ‘el Ninero’, fins a les reinterpretacions d’Imma Ibáñez i Jordi Arrue i els nous personatges que s’han anat incorporant a la festa.
Conxa Ferri Vilaplana és aficionada a la fotografia des de fa més de tres dècades. Nascuda a Ontinyent, la seua passió és viatjar i captar amb la seua càmera tot allò que li impressiona i meravella. La seua obra ha evolucionat amb el pas del temps, principalment en l’àmbit de la fotografia social i el paisatge.
L’objectiu de Conxa Ferri ha immortalitzat la vida local i les festes populars amb un treball minuciós i constant que mostra el seu creixement tècnic i artístic. L’obra publicada pel Magnànim oferix una visió clara del pas del temps i l’evolució de la festa de Gegants i cabets i els actors que en ella participen. n
- Helicobacter pylori: así son los síntomas de la infección que afecta a la mitad de la población
- Bernabé señala que el homicidio de una mujer cuyo cadáver se halló en el maletero de su pareja no se cometió en Castelló
- Una negligencia deja a 43 vecinos sin cobrar la indemnización para reparar el garaje arrasado por la dana
- Las obras del Poyo «no habrían evitado la barrancada pero sí trasladado el problema»
- La Guardia Civil investiga el asesinato de un joven de Llíria tras hallar su cuerpo quemado en un campo
- ¿Por qué tengo ojeras si duermo bien? Descubre las 4 enfermedades que pueden ser la causa
- La sonrisa de Laia y su lucha contra el síndrome Kars
- El joven quemado en un campo de Llíria fue acuchillado y rematado de un golpe en la cabeza