Rafael Soler Tomás, en la pilota conegut amb el nom esportiu de León, ha decidit posar fi a la seua trajectòria com a professional.

La retirada ha estat obligada per les circumstàncies. L´escaleter de Genovés va haver de parar de jugar en octubre del 2015 per una lesió al maluc. Després de mesos de diferents tractaments que no donaven el resultat desitjat, en abril del 2016 es va sotmetre a una intervenció amb la qual s´aplicava una tècnica experimental de regeneració amb cèl·lules mare.

En els primers mesos, l´evolució va ser bona. Però en augmentar l´exigència dels entrenaments per a preparar la reaparició, els dolors en la zona afectada van tornar. La setmana passada se li va practicar una ressonància que va revelar que la regeneració no ha estat l'esperada. León podrà fer vida normal, però en el cas de tornar a jugar és molt probable que en poc temps se li haguera de col·locar una pròtesi. És per això que el pilotari ha decidit penjar els guants.

León va començar a formar-se com a pilotari als 7 anys en el seu poble, Genovés. Als 14 ja estava anunciat en El Zurdo de Gandia. I és que els seus inicis van ser en la modalitat de raspall. Amb 19 anys i ja sent habitual de les partides més importants es va passar a l´escala i corda on ha tingut una exitosa trajectòria de dues dècades.

León tindrà l´oportunitat de dir adéu en el trinquet. Ja podem avançar que rebrà un merescut homenatge en Pelayo, quan el recinte torne a obrir les portes, a finals de setembre o principis d´octubre. Fins a eixe moment, el jugador ha volgut avançar-nos unes paraules de comiat: "Vull donar les gràcies a tots els aficionats i pilotaris. Sempre m´he sentit molt estimat per la gent de la pilota, més encara durant el temps que he intentat superar la lesió que ara m´obliga a retirar-me. És una decisió tant complicada com meditada, però és la millor per a no posar en risc la meua salut. Gràcies de cor, per fer-me tan feliç", diu León.