S'anuncia com la I Trobada de Llargues de la Mediterrànea. El Club d'El Campello que presidix Jose Martínez, ha tancat l'organització d'una trobada a la vella modalitat del Joc de Pilota que enfrontarà a este club, el més llorejat de les terres valencianes, primer campió de la Champions League a Pamplona, amb la selecció de La Toscana, regió italiana on es manté este joc de pilota amb les mateixes característiques, regles i material que en terres valencianes.

La partida s'anuncia per al dissabte dia 7 d'octubre d'enguany. Per al president del club alacantí «es tracta d'aprofundir en l'acostament cultural de dos pobles mediterranis que tenen una manifestació com el joc de pilota al carrer». De fet, algunes de les investigacions de la història de la pilota en La Toscana assenyalen la influència espanyola , notable durant bona part del que va ser el Principat de Piombino, i del que Felip IV fou sobirà des de 1628 a 1634. El port d'esta ciutat, que hui està pròxima als 40.000 habitants, és l'entrada natural a la regió de la Toscana on, en algunes de les seues xicotetes poblacions, el joc de pilota, allí s'anomena Palla Eh! es manté amb relativa força.

Galotxa: final de l'individual

Ja es coneixen els finalistes de la màxima categoria de l'Individual de Galotxa. Per tercer any consecutiu aspira al títol el Xato d'Almenara, un dels millors de l'especialitat en els últims temps. El veterà pilotari mesurarà les seues forces davant del jove Martí, que enguany milita en el club de Faura. La partida es disputarà en la pista municipal de Faura diumenge que ve a partir de las 18 hores.