Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

Vint anys del torneig faller

Més de quatre-cents pilotaris de 46 comissions participen en la competició - Mercat de Castella és l´equip a batre

Vint anys del torneig faller

Es complixen 20 anys del començament de la competició oficial de pilota en el món faller. Lluny quedaven els temps en què, en record del trinquet del barri de Marxalenes, la falla de Fabian i Fuero-Doctor Olóriz organitzava una partida per al dia 16 de març. Eixa era tota la presència d'este esport en la capital valenciana. En l’estiu de 1997 i, gràcies a la iniciativa de Josep Giralt, delegat d'esports de la Junta Central Fallera en aquell temps, es va iniciar la singladura que ha recuperat el joc de pilota en els carrers de València. Des del principi es compta amb el patrocini del mecenes José Luis López, que ha ajudat amb les despeses d'arbitratge i d'equipament de les distintes formacions.

Per a l'edició que ja està en marxa participen un total de 46 comissions de la ciutat de València. «S'ha experimentat un espectacular augment d'equips juvenils, així com de la presència femenina», ens diu Juan Contreras, ànima de l'organització del torneig des de la primera de les seues edicions.

Una competició consolidada

Enguany, amb els canvis en la Junta Central Fallera, va estar a punt d'abandonar però finalment, després d'algun malentés, ha tornat a acceptar la responsabilitat de coordinar la complexa organització d'este moviment que mobilitza a més de quatre-cents pilotaris en la ciutat. «La veritat és que hem aconseguit consolidar el torneig i el millor de tot és la quantitat d'amistats que hem fet», afirma el delegat de pilota.

Dos carrers de la ciutat: Cuba-Dénia i Cavallers, acullen partides de competició, així com el trinquet de Borbotó on cada matinal de diumenge es concentren una bona quantitat d'equips per a competir. En els primers anys les finals es disputaven en la plaça de l'Ajuntament. Posteriorment van passar a disputar-se en les instal·lacions del Trinquet de Pelayo, que sempre va obrir les portes al món faller. En esta nova edició l'equip a batre és el que representa a la comissió de Mercat de Castella, últim dels campions, capitanejat per un pilotari de primer nivell com Adrián de Quart de Poblet.

Compartir el artículo

stats