El carrer de l´Església de Foios acull esta vesprada una partida especial. Es rendix un homenatge a tres figures de la història de la pilota local: Vicent Corell, «El Roig»; Vicent Ros, «Tissarra», i Juan Barrachina. Tres dels pilotaris que van dedicar bona part de la seua joventut i de la seua maduresa a demostrar la seua fidelitat a l´esport tradicional de la localitat.

Per a esta ocasió, els responsables del club han preparat un cartell certament espectacular, a la modalitat clàssica del poble, la de llargues. Dos potents seleccions que segur que oferiran el millor de si mateixes: Jan de Murla, Giner, Ximo i Vicent contra Malia, Genovés II, Germà i Tino.

Segur que respondrà l´afició, no sols del poble, sinó d´altres localitats veïnes on van jugar els homenatjats i on es manté l´afició a la més clàssica de les modalitats del joc de pilota.

Celebració a Godelleta

Divendres passat es va celebrar el sopar de gala commemorativa del mig segle de vida de la Societat Pilotari de Godelleta. Va haver-hi distincions per als jugadors pioners, tant locals com arribats d´altres localitats; per a expresidents de l´entitat.

Es van ajuntar i van recordar velles batalles i noms com Ortiz, Marcial, Colorado, Zanón, Gabi...

Es va destacar en els discursos el treball per a convertir a este club en una referència indiscutible de mig segle de vida de la pilota valenciana.

El president, José Miguel Valero, va recordar amb emoció els seus inicis i els seus desitjos de recuperar el nivell esportiu de fa anys. L´alcalde també va tindre paraules emocionades per a aquells que en el carrer Mesón, on ell vivia, s´entregaven a un esport que feia vibrar a tota la població amb les titàniques lluites entre Chatos i Colorados...

Y va anunciar el suport de l´ajuntament a la disputa de la pròxima Copa de Campions d´Europa de Llargues que se celebrarà a primers d´octubre als seus carrers

Trofeu de Vila-real

Tot està a punt perquè divendres que ve, dia 18 d´agost, es dispute la gran final del Trofeu del Vila-real CF. Dos poderosos trios cara a cara. D´un costat, Pere Roc, Félix i Nacho, que divendres passat van derrotar a Soro III, Pere i Monrabal i de l´altre, Puchol II, Jesús i Carlos.

Un cartell que, amb tota seguretat, animarà de manera especial les grades del recinte que dirigix Pepe Mesquita.

Intercanvi a Parcent

Una interessant trobada basc-valenciana a les modalitats de joc directe s´ha celebrat a Parcent. Jugadors de clubs bascos han pogut mostrar la seua vella modalitat de bote luzea, amb la tradicional banqueta de pedra basca i la pilota de pes i diàmetre molt superior a la valenciana, així com jugar a les modalitats valencianes de trinquet de pilota grossa i de llargues.

Tot en el camí d´acostar ambdós àmbits del joc de pilota amb sobtada tradició.