Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La victòria es resisteix

El triomf en un Gran Premi segueix negat als pilots valencians en l'actual temporada. S'ha acariciat en diverses ocasions però aquest no arriba. Ahir a Brno, Arón Canet, en una gran actuació va lluitar per ell però una vegada més se li va escapar i va creuar la meta per darrere de l'italià Fabio Di Giannantonio. Aquesta és la quarta carrera de les deu que s'han celebrat fins a la data que el de Corbera s'ha de conformar amb el segon graó del podi.

Com ja hem apuntat en diverses ocasions, el valencià es troba en inferioritat de condicions amb els seus rivals pel que a moto es refereix. La seua Honda corre com la que més i en velocitat punta no té cap problema, però pel que a posta a punt es refereix aquesta està una mica per sota a les de la seua competència, sobretot pel que es refereix a pas per corba. Aron no va poder amb Di Giannantonio en unes últimes corbes que l'italià va negociar millor gràcies al seu pas per corba més ràpid. El buit existent entre tots dos va ser suficient perquè Canet no li poguera agafar l'aspiració perdent així tota opció a una victòria per la qual havia lluitat denonadament.

Una altra grata sorpresa va ser la carrera que va fer Jorge Navarro. Per fi vam veure al de la Pobla de Vallbona a les posicions capdavanteres. Al final va acabar vuitè, però la posició és el de menys, ja que va poder acabar cinquè. El més important és que vam tornar a veure el Jorge que el 2016 ens va desllumbrar a tots amb la seua gran temporada. Hi ha pilots ràpids i pilots intel·ligents, però així que en una mateixa persona s'uneixen les dos qualitats ens trobem davant d'un fenomen, algú que per poc que l'acompanyi la sort està destinat a convertir-se en una figura de referència i aquest és el cas de Navarro. Del talent com a pilot del valencià no dubta ningú i el seu problema en el període d'ostracisme que ha travessat està clar que ha segut més d'actitud que d'aptitud ja que no és el mateix l'actitud que l'aptitud professional. Encara que tots dos conceptes comparteixen gairebé la mateixa fonètica, assenyalen dos elements essencialment diferents. Per una sèrie de circumstàncies que no vénen al cas a Jorge li ha costat més del compte adaptar-se al mètode de treball del seu equip Federal Oil que dirigeix Fausto Gresini, d'aquí que el problema haja sigut d'actitud. En canvi, quan parlem d'aptitud ens estem referint a una habilitat, talent o destresa, en aquest cas per pilotar una moto de carreres i generalment les aptituds són innates i el de la Pobla, sense cap mena de dubte, les té.

Compartir el artículo

stats