Més d'un centenar d'equips, provinents d'una trentena de clubs, participaran en la 32ª edició del Campionat Interpobles de Galotxa, gran premi Edicom, una de les competicions oficials més nombroses de la pilota valenciana.

La pilota començarà a rodar el pròxim cap de setmana, i ho farà amb un total de tretze categories de competició: quatre seniors en carrer, cinc més en la competició de trinquet, dues categories de promoció per als juvenils i dues més femenines. En el cas de la vessant tradicional del campionat en carrer seran quasi cinquanta els equips que participaran, mentre que la competició de trinquet suma unes seixanta formacions. Entre els clubs que més destaquen per la seua nombrosa participació cal remarcar als de la Pobla de Vallbona, amb deu equips, tres d'ells femenins, el de Torrent, que presenta un menys, mentre que Meliana i Riba-roja comptaran amb huit formacions cadascun.

Ja parlant d'aspectes esportius, cinc seran les formacions que es juguen el campionat absolut en la primera categoria de carrer. El Lanzadera Montserrat, campió en l'edició del 2017, començarà la seua defensa del titol jugant davant l'Ajuntament de Beniparrell, en el carrer de la localitat de l'Horta Sud. El Borbotó A, campió en el 2014, jugarà la seua primera partida en casa davant altre ferm candidat al triomf final, el Jamar Quart de les Valls. Per últim, l'Ovocity Marquesat, guanyador en el 2015 i 2016, haurà d'esperar una setmana més a començar a competir. Tots aquests equips, complint amb la normativa del torneig, tindran una lliga paral·lela de competició juvenil.

En la máxima categoría de trinquet quatre serán les formacions que lluiten pel títol absolut de la competició: Alfara de la Baronia, campions de la temporada anterior, Alfara del Patriarca, nou equip que va guanyar l'Autonòmic en segona; i dos formacions del club de Riba-roja. El pròxim cap de semana es jugarà la primera jornada, en la qual els equips de la Baronia i del Patriarca encara no competiran, pero es viurà el primer derby entre l'A.F. Arquitectura Riba-roja A i l'Odòntica Riba-roja B.

Respecte a la competició femenina, enguany hi ha novetats, ja que les xqiues participants s'han separat en dues categories. En la categoria A formaran el Cent Duros Borbotó A, el Cent Duros Borbotó B i el Caixa Popular Godelleta, mentre que en la categoria B jugaran pel trofeu de campiones els Caixa Popular Pobla Vallbona A, B i C, junt a les xiques del Meliana, que tornen a aquesta competició.