Els resultats del cap de setmana aclarixen el panorama de la Lliga Bankia. Ja estan en semifinals les formacions capitanejades per De la Vega, Puchol II i Pere Roc. Dimecres que ve, en Guadassuar, es jugaran l'accés a les semifinals els equips de Genovés II i Francés. El derrotat acompanyarà a Soro III en l'eliminació. El de Massamagrell ha intentat agafar-se al tren en les últimes jornades. Ahir va véncer a la formació de Francés per 60 a 30 però depenia del que fera Pere Roc, que va guanyar.

L'equip d'Almussafes, amb De la Vega, Félix i Nacho, es va presentar el dissabte a Pedreguer disposat a sentenciar el seu definitiu accés a les semifinals absolutes de la competició. Objectiu complit després de la victòria davant del va triar de Murla, amb Genovés II,Javi i Héctor per 60 a 50. Dos punts d'or que li permeten acudir a la cita de diumenge que ve en Pelayo amb els deures fets davant del poderós equip que lidera Puchol II. Era massa arriscat jugar-se la classificació davant de la representació de Vinalesa que als ulls de la majoria apareix a estes hores com la màxima favorita al triomf final.

De la Vega va jugar molt i bé a Pedreguer. Va impressionar per la facilitat de la seua apegada amb ambdós mans, la temprança en les seues accions i el seu poder resolutiu. Va tindre dos companys de luxe que rematen sempre amb encert i decisió i si mantenen el nivell exhibit poden somiar amb el més alt. La victòria de Pere Roc per 60 a 55 davant del trio de Puchol, reivindica a la formació de Benidorm, que torna a aparéixer en les quinieles de favorites.

D'esta manera tota l'expectació està centrada en el que pot ocórrer dimecres que ve a Guadassuar. Dos formacions molt igualades, amb qualitat tècnica i amb moltes ganes de victòria, es juguen l'accés a la ronda de les semifinals. Les partides del pròxim cap de setmana en Pelayo perden el valor dels punts però poden decidir cosa important: el que queda per davant entre els quatre primers, té opció de triar trinquet. I açò, en este esport té la seua importància. En la Lliga de Raspall cal esperar a l'última jornada per a decidir-ho tot. Només sabem que l'últim classificat ja no té opcions. Els cinc restants poden classificar-se o quedar eliminats. La calculadora no faltarà en tots els trinquets en joc. Més emoció impossible.