Barxeta -Moltó, Raúl i Ibiza-va dir adéu a la lluita de la XXXVII Lliga Bankia de raspall-Trofeu Diputació de València en perdre ahir davant Oliva -Vercher, Sanchis i Javi López- per 15-30. La partida es va jugar al trinquet de la localitat de la Safor i continuava la vuitena jornada a la modalitat de raspall, després del duel entre El Genovés i Xeraco del passat dimecres. Amb la derrota, el trio de Moltó queda matemàticament fora de les semifinals, ja que no té opcions d'aplegar a la quarta plaça que marquen els xeraquers amb 10 punts. Barxeta suma quatre unitats i amb quatre punts en joc -dues jornades- els de La Costera ja no es juguen res més.

Per l'altra banda, Oliva pega un pas de gegant de cara a aplegar lluny a la Lliga. Els dos punts que va aconseguir el trio de Vercher els ajuda a pujar al segon lloc gràcies als dotze punts que acumula al seu caseller. Així, el conjunt oliver iguala a unitats amb el líder, Alzira. A més a més, si Villanueva de Castellón no puntua demà, precisament contra els alzirencs, els de la Safor confirmarien la seua presència a la segona fase.

Tot i tot açò, el duel entre olivers i barxeters va començar a favor dels segons, ahir de roig. Moltó va jugar de forma intel·ligent per tractar d'evitar a Sanchis i va funcionar. De primeres, els de La Costera van obtenir un val-net per aconseguir el joc inicial. El rest de Barxeta va demostrar la seua pegada des del fons i va estar ben acompanyat de Raúl i Ibiza. Les errades de Vercher eren aprofitades per estos al capdavant però una vegada Sanchis va entrar en joc, Oliva va recuperar les bones sensacions.

Del 10-0 es va passar al 10-20. Els rojos van anar perdent eficàcia per rematar els quinzes, encara que Moltó seguia deixant pilotades del seu gran nivell.

Sanchis es va erigir la figura de la partida i va contagiar als seus companys. Javi López va tardar a aparéixer però quan ho va fer va ser decisiu des de la punta. Tanmateix, Vercher va desplegar un recital de canonades. Barxeta va retallar amb el 15-20 però la partida era blava.

Hui a Borriana i Petrer

La XXIX Lliga Bankia d'escala i corda obri hui la vuitena data a les 18.00 hores amb dues partides. Al trinquet de Petrer, el conjunt local s'enfrontarà a Almussafes, mentre que a la instal·lació de Borriana es viurà el duel entre Vila-real i Montserrat.