Els d'Alzira i El Genovés són en este moment els equips que es troben més a prop de jugar l'assalt definitiu pel títol de la Lliga Bankia de raspall després de guanyar ahir les partides d'anada de les seues respectives semifinals. La sessió, última de les programades a porta tancada, es va completar al trinquet d'Oliva.

La vesprada va començar amb el duel en el qual la formació d'Alzira de Pablo, Seve i Lorja es va imposar a la de Xeraco amb Ian, Canari i Ricardet pel tanteig de 30-15.

En la primera meitat de la partida el trio guanyador es va mostrar molt més segur i resolutiu, sobretot en la part del rest. A Ian, Canari i Ricardet els costava avançar metres i les càrregues eren llunyanes i per tant menys perilloses.

Amb 15-0 en el marcador, el duel es va equilibrar prou. La irregularitat que abans havia marcat el rendiment de Ian, Canari i Ricardet es donava ara en el conjunt d'Alzira, que va cedir dos jocs seguits (15-10). Però Pablo i els seus companys van saber reaccionar i recuperar les bones prestacions per a tancar la victòria pel definitiu 30-15.

Després, el trio del Genovés de Punxa, Tonet IV i Néstor va superar al d'Oliva de Vercher, Sanchis i Javi López per 30-20.

Ací també hi hagué domini inicial d'uns, remuntada dels altres i desenllaç favorable als que van pegar primer.

Les tretes de Punxa, i sobretot les accions de Tonet IV van suposar una pluja de quinzes per al conjunt de la Costera. Enfront, Vercher no disparava en el traure i tampoc restava.

25-5 reflectia el marcador quan la situació va variar radicalment. Els rojos es van desunflar i els blaus van agafar aire. Tant que es van situar en 25-20, però no es va consumar la remuntada.

La tornada de les dues semifinals es jugarà el pròxim dissabte al trinquet de Bellreguard, ara sí amb públic a les escales.

Escala i corda

En la Lliga Bankia d'escala i corda, el trinquet de Dénia va acollir ahir la disputa de les tres partides de la jornada 11.

Amb els resultats obtinguts, els equips que encapçalen Puchol II i Francés s'han assegurat un lloc en les semifinals mentre que el de De la Vega és el primer descartat.

En tres jornades més es decidirà l'única plaça vacant.