Montserrat -Marc, Jesús i Álvaro Gimeno- va tancar ahir la jornada 13 de la XXIX Lliga Bankia d'escala i corda amb una victòria que amb la que es situa en plenes condicions de lluitar per la segona plaça de la fase regular. El trio de Marc va véncer per 60-50 a l'equip representatiu de Murla -Genovés II, Santi i Bueno- al Nou Trinquet de Guadassuar i va sumar així dos punts per desplaçar a Pedreguer-MasyMas -Francés, Nacho i Pere- del 3r lloc a la classificació. Els de la Ribera Alta.

Marc, Jesús i Álvaro Gimeno igualen a 15 punts amb els alacantins i amb Vila-real -Puchol II, Tomàs II i Guillermo- i els tres equips es disputaran, a l'última jornada, una segona plaça que garanteix un millor encreuament a les semifinals de la Lliga. Els primers que obriran demà la disputa seran Montserrat contra Almussafes -De la Vega, Raúl i Monrabal II- al trinquet Salvador Sagols de Vila-real, i el trio de Puchol contra Dénia -Soro III, Félix i Héctor- a Vilamarxant.

Tot i el triomf riberenc, no va ser fàcil aconseguir-ho. Els sis pilotaris que jugaren ahir a Guadassuar van demostrar un gran nivell. Encara que Murla no tenia res en joc, pareixia que fóra la primera jornada. El trio de Marc necessitava un marge de tres jocs per pujar al 2n lloc, cosa que no va ocórrer. De fet, els alacantins van tindre opció de tancar el val als dos últims tantejos. No obstant això, els tres jocs finals es decantaren pels de la Ribera Alta, capgirant un marcador que en eixe moment era de 50-45 en favor del trio del Genovés II.

Final de la Lliga de raspall

La presentació de la final de la XXXVII Lliga Bankia de raspall-Trofeu Diputació de València tindrà lloc hui al saló d'actes de la seu de l'entitat financera a la capital valenciana.

A partir de les 11.00 hores, els equips representatius d'Alzira -Pablo, Seve i Lorja- i del Genovés -Punxa, Tonet IV i Néstor- estaran presents en un acte conduït per Jaime Casas, director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, que estarà acompanyat pel director general de l'Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, pel diputat d'Esports de la Diputació de València, Andrés Campos, pel president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan i pel president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Cataluña.

Cal recordar que la final entre el trio de Punxa contra el de Pablo serà el pròxim dissabte al trinquet de Castelló de Rugat a partir de les 17.45 hores i serà retransmesa per À Punt.