Els equips representatius de Benidorm -Pere Roc II, Javi i Carlos-, Pedreguer-MasyMas -Francés, Nacho i Pere-, Vila-real -Puchol II, Tomàs II i Guillermo- i Montserrat -Marc, Jesús i Álvaro Gimeno- inicien hui la lluita definitiva per a conquerir la XXIX Lliga Bankia d'escala i corda. Arranquen les semifinals d'una competició condicionada per la crisi sanitària provocada per la Covid-19, que va veure com s'aturava una pràctica esportiva que es va reprendre més de cent dies després. Aleshores, Benidorm ja tenia la plaça de semifinalista assegurada. En la tornada als trinquets, amb cinc jornades per concloure la fase regular, els primers resultats intuïen qui acompanyaria al trio de Pere Roc II a la ronda eliminatòria. L'últim en segellar la seua passada va ser l'equip de Marc i precisament estos dos conjunts obriran l'anada de les semifinals hui al trinquet Tio Pena de Massamagrell a partir de les 18.30 hores.

Primer i quart classificat. Benidorm i Montserrat. Ambdós amb trajectòries totalment diferents de la Lliga però, en el mateix sentit, ambdós amb les mateixes opcions d'accedir a la final. Ja no conta el que haja ocorregut a la fase regular, ja que una errada pot significar l'adéu definitiu a una competició que iniciaren en el mes de gener.

Si no fòria així, faria temps que la Lliga seria per a Pere Roc II, Javi Carlos gràcies a la seua quasi perfecta primera fase. Els benidormers només van deixar escapar un triomf. Una única derrota contra Almussafes -De la Vega, Raúl i Monrabal II- que va embrutir l'immaculat camí dels de la Marina Baixa cap a les semifinals. No obstant això, Benidorm va demostrar el seu alt nivell de joc a l'última partida lliguera. El triomf per 60-25 contra Vila-real va deixar clar que el trio de Pere Roc II és un dels grans favorits per alçar el trofeu.

Dos triomfs per a Benidorm

Un dels equips que no va derrotar a Benidorm a la ronda prèvia va ser Montserrat. Al primer duel, el trio de Marc va aconseguir punts en caure per 60-50, mentre que a la partida de la segona volta -abans del confinament- el tanteig va tornar a ser en favor de Benidorm per 60-45.

En el cas de Montserrat, la seua classificació per a semifinals va tindre lloc a dues jornades per a concloure la fase regular. Les últimes partides dels de la Ribera Alta van ser satisfactòries, ja que va arribar amb opcions de finalitzar segon. No obstant això, els montserratins van caure a la darrera jornada, encara que cal recordar que Marc no va jugar per una sobrecàrrega a l'abductor i va ser substituït per José Salvador.

L'altra semifinal tindrà lloc demà al Nou Trinquet de Guadassuar, on s'enfrontaran els trios de Francés i Puchol II, segons i tercers classificat respectivament.

Tanmateix, caldrà esperar al cap de setmana per conéixer la resolució de les semifinals. La tornada arrancarà el divendres al trinquet Salvador Sagols de Vila-real amb el segon duel entre Benidorm i Montserrat, mentre que el diumenge serà el torn de batalla entre Vila-real i Pedreguer a la instal·lació de la localitat alacantina.