L'anada de les semifinals de la XXIX Lliga Bankia d'escala i corda va obrir amb una sorpresa. Montserrat -Marc, Jesús i Álvaro Gimeno-, 4t classificat a la fase regular, va véncer per 60-50 al líder, Benidorm -Pere Roc II, Javi i Carlos- al trinquet Tio Pena de Massamagrell. Un triomf que demostra que les eliminatòries són un punt i a part dins del campionat. Així Montserrat va donar el primer pas de cara a la final.

No va ser fàcil per al trio de Marc. Enfront tenia a l'equip més en forma de la primera ronda. Benidorm només havia perdut una partida. Després de repartir-se els dos primers jocs, el trio de Pere Roc va aconseguir un avantatge de dos tantejos, 30-20. Álvaro Gimeno va sostenir al seu equip, mentre que Jesús despertava la seua faceta ofensiva i es dosificava per donar-ho tot als instants finals del duel.

Tot va canviar amb el 30-25, el joc més llarg de la partida. Després de cinc 'val' en favor seu, Marc li va donar el tanteig al seu equip. La reacció rival va ser ràpida però els montserratins no tornaren a deixar que Benidorm s'escapara. Amb iguals a 45, Marc va respondre amb dues pilotes a la xarxa de la llotgeta de baix que provocaren l'ovació de l'escala. Amb 55-50, la fortuna, buscada en la careta, va ajudar a sumar el primer punt. La tornada serà el pròxim divendres al trinquet de Vila-real.

Tanmateix, hui es disputa l'anada de la segona semifinal. El Nou Trinquet de Guadassuar serà l'escenari del duel entre Pedreguer-MasyMas -Francés, Nacho i Pere- i Vila-real -Puchol II, Tomàs II i Guillermo- a partir de les 18.30 hores.