Molta diferència hi hagué ahir al trinquet de Guadassuar en la partida que va obrir la segona semifinal de la Lliga Bankia d'escala i corda. I és que l'equip que representa a Vila-real, compost per Puchol II, Tomàs II i Guillermo, es va desfer del de Pedreguer-Masymas de Francés, Nacho i Pere per un contundent 60-25.

La diferència més gran va estar darrere, en la posició del rest, on Puchol II va signar una actuació de les que acostuma, amb extrema eficàcia per a ubicar la pilota on podia fer més mal i un altíssim encert en les restades, algunes d'elles espectaculars per la plasticitat per a executar-les malgrat la dificultat.

Enfront, al contrari, a Francés no li va eixir la pilota segons les seues possibilitats. El pilotari de Petrer va deixar mostres de la seua elegància i joc que atrau molt als puristes, però li va faltar contundència.

La diferent espenta dels escaleters va condicionar en part l'actuació de les línies capdavanteres. Així, Tomàs II i Guillermo van disposar de més oportunitats per a carregar que Nacho i Pere.

La partida es va posar prompte de cara del costat de Puchol II i els seus companys. Els tres primers jocs van ser per a ells, a més per la via ràpida (30-15).

A continuació sí que hi hagué més brega. L'únic marcador que continuava canviant era el dels rojos, però en un parell de jocs van necessitar el segon val per a anotar.

I amb 45-15 va arribar la reacció blava. Ara sí, Francés feia el dau fort i col·locat, com en ell és habitual al trinquet de Guadassuar, mentre que Nacho i Pere acabaven els quinzes amb autoritat. L'evident canvi d'imatge va permetre a la formació de Pedreguer-Masymas sumar dos jocs consecutius (45-25) i en el tercer van tindre les seues opcions, però novament va aparéixer Puchol II per a recuperar la iniciativa. I amb 50-25, el desenllaç favorable als de Vila-real no es va fer esperar.

El dissabte, a Pedreguer

La tornada de la semifinal tindrà lloc el pròxim dissabte al trinquet de Pedreguer. Afortunadament per als interessos del trio local, el format de les semifinals els deixa a l'abast la possibilitat de forçar la pròrroga. Els set jocs de diferència d'ahir ja no compten, solament la victòria. Per tant, el triomf de Francés, Nacho i Pere, independentment del resultat, obligaria a jugar l'extra del millor a tres jocs.

Pel que fa a la primera semifinal, la tornada es jugarà demà al trinquet de Vila-real.