La Lliga Bankia d'escala i corda te en Pere Roc II, Javi i Carlos als primers aspirants al títol. Els representants de Benidorm van aconseguir la passada ahir al trinquet de Vila-real després de superar a la formació de Montserrat de Marc, Jesús i Álvaro Gimeno d'una manera mai vista en la història de la competició: en la pròrroga.

La sessió, que se'n va anar a les dues hores i quaranta minuts de durada, va transcórrer en dues parts. La primera va correspondre a la partida, la tornada de la semifinal, que es va resoldre en iguals a 55 a favor de Pere Roc II, Javi i Carlos. El duel va ser intens i tan equilibrat com diu el marcador final. Una autèntica batalla campal, en un primer moment dominada per Marc, Jesús i Álvaro Gimeno, que van pegar un poc més fort i amb un poc més d'encert.

Posteriorment, este punt més de força i solvència anotadora va ser per a Pere Roc II, Javi i Carlos, que amb el 35 en el marcador van continuar per davant, encara que sempre amb els rivals aguaitant de ben prop.

Les jugades premiades amb exclamacions de reconeixement i ovacions en van ser moltes. Del costat roig, principalment van eixir de les mans de Javi, que ahir va ser un autèntic martell. Això si, al dau manava l'esquerra de Pere Roc II, que també va restar un bon nombre d'obusos dels rivals. Davant, Carlos va permetre que Javi descansara per moments, va tapar forats i també va posar emoció en el tram final, encara que de manera involuntària, amb alguna falta en la ferida.

En el trio de roig els mèrits també van estar compartits. Jesús va marcar el ritme a força de pilotades i va ser el més incisiu en atac, encara que Álvaro Gimeno buscava i trobava la pilota per a descarregar-se o defensar. I Marc aportava seguretat, a més d'algun quinze des del fons del trinquet. Ara bé, cal destacar especialment l'actuació de l'escaleter quan la partida estava decidint-se i el pilotari de Montserrat va tornar pilotes que van deixar al públic bocabadat.

Amb tant equilibri, el més normal era que el duel arribara al 55 iguals, com va passar. El joc definitiu podia suposar la classificació per a Marc, Jesús i Álvaro Gimeno o la pròrroga per a Pere Roc II, Javi i Carlos, com finalment va succeïr. Quedaven tres jocs més d'espectacle i patiment.

El primer va ser per a Marc i els seus companys, fàcil i ràpid des del dau. I el segon, igual però per a Pere Roc II, Javi i Carlos. En este parcial, els problemes físics de Marc ja eren més que evidents. Tornava a quedar un joc, ara sí el definitiu, que va ser per al trio de Benidorm pel seu constant bombardeig des del rest.

El cartel es concreta hui

El cartell de la final es concretarà esta mateixa vesprada al trinquet de Pedreguer on l'equip local de Francés, Nacho i Pere jugarà contra el de Vila-real amb Puchol II, Tomàs II i Guillermo. L'eliminatòria és de moment favorable per la victòria en l'anada, que a més va ser mot clara. Però el resultat hui és anecdòtic perquè Francés, Nacho i Pere poden forçar encara que siga guanyant per solament un joc.