ELa 45ª edició del Campionat Autonòmic de Galotxa, trofeu El Corte Inglés, viurà les seues primeres finals hui divendres 24 de juliol, a partir de les 17:30 hores, amb la final de la màxima categoria femenina i la final de la divisió de plata de la competició masculina, a partir de les 19:30 hores. La final femenina enfronta als equips femenins de Borbotó A i de Faura, què s'enfrontaran en una final inèdita, a un equip consolidat amb un equip amb molt de futur. A continuació aplegarà el torn a la final de segona categoria de carrer del torneig, on els protagonistes seran el Fontaneria Bueno Meliana A i el Massalfassar A. En les dues formacions figuren jugadors referents de la modalitat. El carrer de pilota «Vicent Venancio» de Meliana també acollirà les altres quatre finals escolars la pròxima setmana, i les finals de les restants sis categories de competició en carrer en la primera setmana d'agost.

Faura i Montserrat apunten a la gran final del Trofeu El Corte Inglés de galotxa

Este dissabte 25 de juliol sabrem qui jugarà la gran final de primera categoria, ja que es juguen les partides de tornada de les semifinals, en les localitats de Quart de les Valls i Beniparrell que deuràn de remontar després de perdre el passat cap de setmana. En la primera semifinal, Mobles Guillen Faura A, va guanyar per 70 a 35 al seu rival comarcal, Quart de les Valls, que intentaran al carrer València fer una gran remuntada per jugar altra gran final. Lanzadera Montserrat també va guanyar en casa a Ajuntament de Beniparrell, per 70 a 25, un resultat que pareix molt important i complicat de remuntar, encara que els dos equips tenen grans jugadors que quant juguen en casa sempre juguen a gran nivell. En la categoria de juvenils, en l´anada van guanyar els equips de Lanzadera Montserrat i Tavernes Blanques, favorits per estar en la gran final. A la divisió de bronze va deixar les dues eliminatòries amb un clar favorit, el club de Faura., que pot copar la final amb dos dels seus equips. En quarta A, per la seua part, estan jugant-se encara els quarts de final, on s'avancen de moment el Faura D, Marquesat C, Quart B i Borbotó. Per últim, en la categoria de quarta B que es juga amb pilota de badana, els que apunten a la final son el Massalfassar E i l'Electrica Vinalesa C.

Algimia i Riba-roja favorits per jugar la final de trinquet

En la competició de trinquet a la màxima categoria el Manises A va perdre per 25 a 70 davant de l´equip d´Algimia d´Alfara, un dels grans favorits. En la segona semifinal, Onda va perdre en casa davant de l´equip de l'Odóntica Riba-roja A, per 45 a 70, deixant a l´equip de Camp de Túria com favorit per classificar-se per la gran final. En la categoria de plata, Massamagrell i Torrent són favorits per estar en la final. En tercera categoria, Massalfassar C es favorit per estar en la gran final, i enfront estarà el guanyador de la segona semifinal, Caixa Popular Riba-roja D o Maxim Domenech Alberic. En quarta A, Manises C i Massalfassar D són favorits per estar en la final.