La XXIX Lliga Bankia d'escala i corda conclourà el pròxim dissabte al trinquet de Pelayo on els equips representatius de Benidorm -Pere Roc II, Javi i Carlos- o Vila-real -Puchol II, Tomàs II i Guillermo- es coronaran com a campions. Abans que aplegue este dia, ambdós trios es van veure les cares a la presentació de la final que es va dur a terme a la seu de l'entitat financera.

Es tracta d'una final que enfrontarà a dos dels millors restos que formen part de la plantilla de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana. Precisament, Pere Roc II i Puchol II van representar als seus trios davant els micròfons. «Ara queda intentar rematar la faena, ens coneixem tots i segur que resultarà complicat jugar contra un trio tan competitiu, però tenim moltes ganes que arribe el moment d'enfrontar-nos contra ells», va declarar el rest de l'equip de Vinalesa.

Per l'altre costat, el benidormer va manifestar que «complirem l'objectiu d'aplegar a la final. La tornada a la competició ha sigut una mica estranya per situacions com les de jugar al principi sense públic i l'equip va perdre una mica eixa precisió o cohesió que vam mostrar abans de l'aturada. Però en les semifinals hem recuperat aquelles sensacions i esperem amb molta il·lusió que arribe el moment de disputar la final», va dir Pere Roc II.

I és que es tracta d'una final especial per la situació sanitària provocada per la Covid-19. «Ens preocupava com podia ser la tornada a la competició després del confinament, però l'equip ha respost a la perfecció», va explicar Puchol II sobre com van viure este període.

Tanmateix, Guillermo serà finalista en l'edició del seu debut. Un premi que per al punter de l'equip de Vila-real no esperava, de fet, «abans de començar vaig demanar perdó a Puchol II i Tomàs II per si la meua aportació no era l'esperada», va comentar el pilotari de 25 anys. No obstant això, Guillermo va evolucionar al llarg de la Lliga gràcies a «la confiança que m'han atorgat i la que jo he adquirit en el transcurs del campionat». Per últim, el punter pensa que «he donat el nivell que jo volia i el que m'agradaria continuar tenint i millorant en el futur», va manifestar. Així mateix, per a Tomàs II serà la segona final, mentre que Puchol II aspira a la segona Lliga en la seua tercera final.

En el cas de Benidorm, Pere Roc II aspira a aconseguir el seu tercer títol en la cinquena final disputada i la quarta consecutiva. Per a Javi seria el segon en sis finals, igual que per a Carlos, que espera la seua segona final.

La celebració de la final de la Lliga Bankia d'escala i corda serà el colofó d'una competició que es veure aturada pel confinament. Una situació que converteix a l'edició de 2020 «inoblidable, i en la qual la pilota valenciana ha demostrat una vegada més la seua capacitat per a seguir avant i superar qualsevol obstacle, com ho ha fet en altres moments de la seua llarga història», va assenyalar la directora comercial de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Rosa Piqueras, qui va conduir la presentació.

Per la seua banda, el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, José María Cataluña, va apuntar que «en la Fundació estem contents i esperançats perquè estem superant el sot que està suposant la pandèmia i perquè gràcies a la confiança de les autoritats som el primer esport que ha tornat amb públic».

Així mateix, també van participar de l'acte el director general de l'Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya; el diputat d'Esports, Andrés Campos; i el president de la Federació, José Daniel Sanjuan.