Tonet IV està de dolç. Si fa tretze dies va alçar la seua primera Lliga Bankia de raspall-Trofeu Diputació de València, ahir va obrir el Trofeu Generalitat Valenciana de raspall amb altre triomf. A més a més, el mitger ho va fer en el mateix trinquet que el va encimbellar com al pilotari més en forma a la seua posició, Castelló de Rugat. Amb Badenes al rest, els ahir blaus van véncer per 25-5 a Moltó i Javi López, qui no van poder fer front al poder del jugador del Genovés.

La superioritat de Badenes i Tonet IV es va veure reflectida al marcador, ja que els ahir rojos no van tindre opcions de fer-los mal. De fet, Moltó i Javi López només van disposar d'un val en favor seu, que van tancar i va significar l'únic tanteig al seu caseller. Tot i el resultat final, cal admetre que el joc que igualava a cinc donava esperances a la càtedra per a viure una partida més disputada. Quatre canonades de Moltó des del rest feien presagiar una major competència.

No seria així. Tonet IV d'inici va tirar-se l'anotació de la seua parella a l'esquena, convertint un joc darrere de l'altre. Amb les llotgetes i la galeria en el punt de mira, el pilotari de 21 anys va desplegar un recital de colpejos que van fer gaudir a l'escala. Per la seua banda, Badenes va decantar el tanteig amb dues tretes per convertir el 5-15.

A les semifinals, Badenes i Tonet IV jugaran contra el vencedor del duel que es disputa hui a les 18.30 hores al trinquet Ciscar de Piles, entre Vercher i Canari front a Vicent i Seve.

Així mateix, a la Marina Alta, concretament al trinquet d'Ondara, també es va estrenar ahir el VII Trofeu Diputació d'Alacant. La primera eliminatòria va caure en favor de Genovés II i Jesús per 60-45 davant Francés i Héctor. L'equip més veterà va dominar la partida des del començament amb quatre jocs a favor seu. No obstant això, la parella alacantina no va parar de bregar per capgirar el marcador.

Genovés II va ser el jugador més destacat, tot i que Jesús també va ser molt decisiu. Tanmateix, Francés va oferir una millor imatge, encara que el de Petrer no està en plenes condicions físiques, i Héctor va tancar quinzes increïbles però no suficients.

Tal va ser la lluita d'ambdues parelles que amb 55-40 en favor de Genovés II i Jesús, i després de poder tancar el val en tres ocasions, Francés i Héctor es van adjudicar el tanteig. Això no obstant, els triomfadors van tornar-li-la al següent joc. Amb 30 i val en favor dels alacantins, el quinze que ficava el marcador a dos va fer que el públic estiguera un minut amb aplaudiments.

Ara, Genovés II i Jesús esperen a semifinals al guanyador de l'enfrontament entre Soro III i Santi contra José Salvador i Félix, que juguen hui a les 20.00 hores al trinquet de Xàbia.