Ja ha aplegat el dia per a la gran festa de la modalitat per dalt. El trinquet de Pelayo celebrarà hui la final de la XXIX Lliga Bankia d'escala i corda. Els equips representatius de Benidorm -Pere Roc II, Javi i Carlos- i de Vila-real -Puchol II, Tomás II i Guillermo- es batran hui a partir de les 17.45 hores per concloure com al campió d'un campionat especial per la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

La XXIX Lliga Bankia d'escala i corda va donar les seues primeres trepitjades el passat 10 de gener amb l'enfrontament de Vila-real contra Montserrat -Marc, Jesús i Álvaro Gimeno-amb triomf per als primers per 60-50. Aleshores, ningú podria prevenir el que ocorreria dos mesos després. La Covid-19 s'estenia pel continent europeu i el 13 de març s'ajornava la competició amb els dubtes de si podria donar-se per finalitzada o si continuaria més avant.

Afortunadament, tres mesos i mig després la competició tornava a rodar, primer sense públic i després amb aficionats que havien de complir el protocol de seguretat. Ara, la Lliga Bankia donarà fi a la catedral de la pilota valenciana i amb públic a escales i galeries. A més, la partida serà retransmesa en directe per À Punt.

A Pelayo, els trios de Pere Roc II i Puchol II lluitaran pel trofeu després de tindre trajectòries diferents al llarg de la Lliga. A la fase regular, Benidorm va estar intractable. Només una derrota, a la seua penúltima partida, va evitar que els de la Marina Baixa acabaran com a invictes. Els benidormers es classificaren per a la semifinal abans del confinament gràcies a la seua bona ratxa.

Per la seua banda, Vila-real no va ser tan regular com el seu rival hui. No obstant això, el trio de Puchol II sempre es va mantenir en les primeres posicions i amb el retrobament de la competició els vila-realencs van millorar les seues prestacions. La formació castellonenca també va assegurar-se la plaça a la semifinal amb antelació.

Canvi de ratxes a semifinals

A les eliminatòries, els torns es van canviar. Vila-real va resoldre les dues semifinals amb victòria sobre Pedreguer-MasyMas -Francés, Nacho i Pere-, mentre que Benidorm va patir més en perdre a l'anada contra Montserrat -Marc, Jesús i Álvaro Gimeno- per 60-50. Això va obligar Benidorm a guanyar a la tornada per 60-55, i va obtenir l'accés a la final a la pròrroga per 10-5.

Per a Pere Roc II és la seua quinta final de la Lliga, la quarta consecutiva, i aspira a alçar el seu tercer títol lliguer. Per la seua banda, Javi i Carlos també compten amb este campionat al seu palmarés, encara que per al mitger serà la seua sisena final, mentre que per al punter serà la segona.

Enfront, Puchol II aspira a la seua segona Lliga en la qual serà la seua tercera final. Per l'altre costat, Tomàs II i Guillermo podrien estrenar-se amb este trofeu. Per al mitger serà la seua segona oportunitat, mentre que el punter jugarà la final en l'any del seu debut al campionat.