Guadassuar. Marrahí i Lorja continuen traient rèdit al seu gran moment de forma, per separat i en conjunt, i de moment són els líders en solitari del Grup B de la Copa Diputació de València – Caixa Popular de raspall. La competició es va traslladar ahir fins al trinquet de Guadassuar on la parella representativa de Castelló es va imposar a la d’Ontinyent de Ximo i Seve pel tanteig de 25-10.

La diferència va ser molta en la primera meitat. Marrahí i Lorja es van escapar 15 per cap quasi sense trobar oposició. El primer i el tercer joc van caure des del dau en un sospir i a més van ser nets. La treta de Marrahí, forta i ben dirigida baix l’escala, no va trobar resposta eficaç ni en la primera línea que cobria Seve ni en la segona de Ximo. Alguns dels quinzes van ser de pacte i els altres van tindre la bona execució de Lorja. En el segon parcial, primer de Ximo i Seve amb el traure, Marrahí i Lorja van necessitar el segon val per a anotar, però la iniciativa sempre va ser seua. Als blaus els faltava l’espenta que mostraven els seus rivals.

Però la partida es va enredrar. En primera instància perquè Ximo i Seve van pujar considerablement les seues prestacions i també perquè els nervis van aparéixer en els seus contraris i amb ells la precipitació i les errades.

En el joc que va suposar el 15-5, amb Ximo i Seve al dau, els representants d’Ontinyent ja van jugar com d’ells s’esperava des del començament. Ara sí, la treta del rest feia mal. No era tan violenta com la de Marrahí, però era poderosa i anava al lloc oportú, fet que va permetre que Seve s’aprofitara de les segones jugades perquè els rojos no trobaven la manera de llevar-li-la.

Tot i el despertar dels blaus, Marrahí i Lorja es van mantenir ferms. De moment. Una altra vegada manava el primer colp del rest de Castelló i la capacitat per a acabar el quinze del punter d’Alzira. 20 per 5 en el marcador.

Va ser a continuació quan van sorgir els dubtes, a l’escala i també dins de la pista. Seve continuava en pla pistoler i Ximo li preparava el treball al seu company amb bones escomeses des del rest. Enfront no hi havia capacitat de resposta i això va enfadar a Marrahí i Lorja malgrat el considerable avantatge del qual gaudien (20-10).

I més encara es van contrariar els rojos en passar al dau. Fins a cinc vegades van posar el val en l’electrònic abans de tancar el joc i la victòria. Ximo i Seve també van tindre el seu val, que en cas de concretar els hauria permés sumar 1 punt i tal vegada optar al triomf perquè amb 20-15 tornaven a passar al dau. Però es van quedar amb la mel en els llavis mentre que Marrahí i Lorja van poder respirar tranquils.