El trinquet del Genovés albergarà aquest diumenge 18 d’octubre les finals de l’XI Campionat Autonòmic Individual de raspall Bankia d’Elit Femení Trofeu President de la Generalitat 2020. En la població de La Costera es viurà la Gran Final de l’Individual Bankia de Raspall Femení, en la qual s’enfrontaran per aconseguir el títol més important de les competicions femenines, Victòria de València i Ana de Beniparrell, o cosa que és el mateix, dues grans campiones.

La jugadora de València és la vigent campiona d’aquesta competició i ha accedit a la final després de derrotar en quarts de final a Joana de Tavernes Blanques per 25 a 5 i en semifinals a Amparo de Moncada per un idèntic resultat, a més en aquesta edició podria aconseguir el seu tercer títol individual, després d’aconseguir-lo en 2017 i en l’última edició del 2019.

El camí fins a la final de la jugadora de Beniparrell ha sigut una mica més llarg, ja que va començar a competir en la segona fase en la qual va derrotar a Nerea de Moixent per 25 a 5, en quarts de final va guanyar a Aida de Moixent per 25 a 10 i en la semifinal va guanyar a Mar de Bicorp per 25 a 10, a més, igual que la seua rival Ana posseeix dos títols d’aquesta competició que va aconseguir en 2016 i en 2018. Com a curiositat aquesta final ja es va viure en 2017 en la qual es van enfrontar totes dues jugadores i de la qual va eixir vencedora Victoria, per tant, s’espera que siga una final molt emocionant i igualada entre dues de les millors jugadores dels últims anys.

En els últims anys aquestes dues jugadores han protagonitzat en els seus clubs grans partides de la modalitat de raspall i tenen un palmarés espectacular. Victòria de València, té 13 títols de màxim nivell (2 Individuals Bankia, 4 Lligues Bankia, 4 Autonòmics per parelles i 3 Supercopas), a més de 4 subcampionats. Ana de Beniparrell, té 10 títols de màxim nivell (2 Individuals Bankia, 3 Lligues Bankia, 2 Autonòmics per parelles i 3 Supercopas), a més de 14 subcampionats. Totes dues jugadores han aconseguit títols en els campionats Europeus de categories inferiors i també en la selecció absoluta, on totes dues jugadores poden ser companyes d’una gran selecció valenciana femenina, al costat de Mar i Amparo. Les partides es jugaran amb un aforament especial de 150 persones, i amb un protocol per a garantir les mesures de distanciament i seguretat. Totes les entrades estan assignades pel que el diumenge no podran accedir al trinquet més persones de les que s’han registrat en la Federació de Pilota amb anterioritat.

La Gran Final serà retransmesa en directe per la televisió autonòmica valenciana, Ápunt, a les 11.30 hores, per la qual cosa els que no puguen acudir podran gaudir de la partida a través de la pantalla de televisió. Prèviament a la gran final, es disputarà l’enfrontament del tercer i quart lloc, a partir de les 9.45 hores del matí, en el qual es jugaran Mar de Bicorp i Amparo de Moncada.

El passat dimarts es van presentar les finals a la seu de Bankia a València. A l’acte van participar el president de la FPV, José Daniel Sanjuán; la directora de zona de València ciutat Centre de Bankia, Lorena Conesa; el director general d’Esport, Josep Miquel Moya; i la vicepresidenta de Raspall, Susana Serrano, així com les finalistes.

El president de la FPV, José Daniel Sanjuán, va destacar la importància de la dona en la recuperació de la pilota valenciana, en concret a través de la modalitat de raspall, i de la qualitat tècnica cada vegada més gran de les jugadores, que avança a passos edició rere edició. «La pilota femenina treballa per ocupar espai que ha de tenir. Les jugadores són un clar exemple d’esforç i constància, de formació integral, són un reflex d’on ens hem de mirar. Bankia, la Generalitat Valenciana i la Diputació uneixen esforços per facilitar la rellevància de l’esport femení i ho estem aconseguint i ajudant a la necessària visibilització de precisa l’esport femení».

La responsable de Bankia va destacar que «tot i la complexitat de l’any, aquest esport i aquestes esportistes han demostrat que són capaços de sobreposar-se a tot per seguir disputant amb passió i qualitat totes i cadascuna de les partides. El nivell competitiu d’aquestes jugadores, les millors ara per ara de tota la Comunitat Valenciana, és altíssim». «Donar suport als principals campionats de pilota femenina posa en relleu el compromís de Bankia amb un esport autòcton i emblemàtic a la Comunitat Valenciana i amb l’impuls a l’esport femení», va subratllar Conesa.

Per la seva banda el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, va destacar «L’alegria de poder celebrar una esperada final com és aquesta, malgrat les condicions, és un senyal d’èxit de la pilota valenciana, senyals d’èxit que ara són necessàries per a tots.» Susana Serrano, vicepresidenta de l’àrea de raspall femení va comentar: «Serà una gran final, les dos jugadores tenen un gran nivell, com demostra la seva condició de finalistes. Esperem un gran espectacle i que la gent ho puga gaudir des de les seues cases amb la retransmissió en viu per À Punt.