S’ha acabat el marge d’error i és moment de la inspiració, de la cara o la creu, de saber gestionar els moments de les partides importants, aquelles que atorguen la passada a un dels grans esdeveniments de la temporada professional, la final de la Copa Diputació de València – Caixa Popular. Hui es sabrà qui són els primers aspirants al títol de cada modalitat.

Al trinquet de Vilamarxant comencen les semifinals per dalt corda amb l’eliminatòria que enfrontarà a l’equip de la Pobla de Vallbona de Puchol II i Guillermo contra el de Benidorm de Pere Roc II i Pere.

La partida té en el duel entre escaleters l’aspecte més cridaner, però no necessàriament el més decisiu. El morbo ve des que Pere Roc II va eliminar a Puchol II en el mà a mà de la temporada 2017. Des d’aleshores, els seus enfrontaments a Vilamarxant generen gran expectació. En partides d’especial rellevància, el còmput és favorable al de Benidorm per la victòria en l’Individual i una altra posterior en la Lliga. En la temporada passada, Puchol II va guanyar en semifinals de la Copa i després es va proclamar campió.

En la modalitat de raspall, els primers finalistes es coneixeran al Genovés, on la parella local de Badenes i Tonet IV jugara contra la de Castelló amb Marrahí i Lorja.

Este cartell també té dos protagonistes destacats: Tonet IV, que ha estat un dels participants més determinants de la Copa, com abans va succeir en la Lliga. I Marrahí, clar, ànima de la formació de Castelló. Ara bé, si els dos equips s’enfronten hui, també ha estat mèrit dels gregaris de luxe, Badenes i Lorja. La segona semifinal de les dues disciplines es disputarà el diumenge. La d’escala i corda al matí al trinquet de Sueca on la parella de Dénia de Giner i Félix jugarà contra la de Montserrat de Marc i Tomàs II. I la de raspall de vesprada a Xeraco, en este cas amb la formació d’Oliva amb Ian i Brisca mesurant les seues forces contra la de Sueca amb Vercher i Roberto.

Doble sessió de finals

Les finals, segons ha fet públic la Fundació per la Pilota Valenciana, es jugaran el mateix dia per primera vegada en la història d’ambdues competicions. Serà el dissabte 31 d’este mes al trinquet d’Oliva. Primer es resoldrà el títol de raspall i a continuació el d’escala i corda. Les entrades ja estan a la venda i tenen un preu únic de 25 euros L’aforament estarà limitat com a mesura de prevenció per la Covid-19. Demà es podran adquirir al trinquet de Bellreguard i el diumenge al de Xeraco. Una altra opció és reservar-les en l’oficina de la Fundació per la Pilota Valenciana a Gandia.