La XIII Copa d’escala i corda Diputació de València - Caixa Popular va completar ahir el cartell de la seua final amb la classificació de Marc i Tomàs II. L’equip de Montserrat va aprofitar-se del seu domini a l’inici per superar 60-45 a Giner i Félix, formació de Dénia, al trinquet Eusebio de Sueca.

Els de la Marina Alta van eixir adormits a les lloses i Tomàs II els va sentenciar a base de volees. No va ser fins al 40-20 quan els deniers van aconseguir tancar dos jocs seguits. Un arree insuficient per a retallar la diferència en menys de dos tantejos al marcador.

Amb 50-35, Dénia va sumar un joc i encadenar un parcial de cinc quinzes per ficar un val-net amb 50-40. En este moment, la sort va caure de part blava, ja que primer una pilota va pegar en l’esquena de Félix, i després Giner va enviar a la galeria una caiguda d’escala. Montserrat va respondre amb un parcial de sis quinzes, ficant el 55 al lluminós. Marc, letal des del dau, va tancar la semifinal.

La final tindrà lloc el pròxim 31 d’octubre al trinquet d’Oliva i els montserratins es batran a l’equip de la Pobla de Vallbona, amb Puchol II i Guillermo. Tomàs II repeteix per tercera edició com a finalista en la seua competició fetitxe com a mitger, mentre que Marc voldrà llevar-se l’espina del 2017, quan va caure en la seua única final. Precisament, el rest de Montserrat va ser derrotat pel seu rival d’enguany, Puchol II. A més, el de Vinalesa va ser el company de Tomàs II l’any passat, quan ambdós pilotaris van alçar el trofeu. Oliva també serà la seu de la final de la VI Copa de raspall Diputació de València - Caixa Popular, competició que ahir també va descobrir al seu segon finalista. Ian i Brisca, conjunt d’Oliva, van classificar-se en guanyar a Vercher i Roberto, de Sueca, per 25-20 al trinquet de Xeraco.

Els olivers van saber aguantar els envits dels suecans quan pareixia que la partida era seua amb 20-10. Ian i Brisca havien trencat el dau als blaus en el joc més llarg de la partida. Oliva va capgirar un val-net gràcies a les errades del seu rival i al poder de Ian des del rest, encara que Sueca va disposar d’altre val però la precisió de Brisca en la xarxa ho va impedir.

Vercher i Roberto replicaren de pressa trencant el dau als rojos i convertint el seu joc en la treta. Ací va aparéixer el canó de Vercher, tot i que Ian va disposar de val per sentenciar. El de Senyera va enviar la pilota a la xarxa des del 9 però un canvi de pilota va afavorir a Sueca. A l’últim joc, la defensa de Vercher no va ser tan bona com la de Roberto i Brisca va anar a l’atac en olorar la sang. Així, Brisca repeteix final, mentre que Ian s’estrena en la lluita per la Copa.