La Copa Diputació de València – Caixa Popular arriba a la seua conclusió amb la celebració de les finals d’ambdues modalitats el pròxim 31 d’octubre al trinquet d’Oliva, però abans d’açò, ahir va tindre lloc la presentació de les mateixes a l’Edifici Caixa Popular Serveis Centrals. Els protagonistes que participaran en la festa copera van deixar les seues impressions en un acte on també van intervenir Josep Maria Catalunya, president de la Fundació per la Pilota Valenciana; José Daniel Sanjuan, homònim a la Federació; i Paco Alòs, director del Departament de Responsabilitat Social de Caixa Popular.

Una final que serà especial per a Brisca, en la modalitat de raspall. El mitger d’Oliva va haver d’estar parat «vuit mesos» a causa d’una lesió que Brisca es va produir “a la final de l’any passat. Estic il·lusionat per això, és una gran alegria». L’oliver jugarà amb Ian que esta temporada tampoc havia pogut demostrar el seu potencial, ja que «vaig competir amb dolors al braç que ara ja no tinc». Enfront, estaran Marrahí, qui vol «aconseguir la primera Copa»; i Lorja. «Tinc la sort de jugar amb el número u», va declarar el mitger d’Alzira que espera poder alçar el primer títol de l’any després de diverses finals perdudes.

Abans de la final de la Copa de raspall, serà el torn de la d’escala i corda. Ací, Marc i Tomàs II s’enfrontaran a Puchol II i Guillermo, i el mitger del Puig té clar que per aplegar fins ací cal «un treball darrere i de l’esforç d’anys i anys per a poder arribar a ser pilotari professional». A més, Guillermo també va voler recalcar que «es gaudeix més el dia a dia si es poden complir els objectius marcats», més si cap en una temporada que «ha sigut un frenesí de partides i entrenaments». Per la seua banda, Marc va aclarir que com la instal·lació de la localitat olivera no és habitual per als pilotaris d’escala i corda «és per als quatre finalistes iguals. A més és un trinquet nou, gran i ràpid, on es pot jugar bé a pilota».

Tanmateix, ambdues parelles es van definir, Tomàs II va destacar «la seua pegada. La pilota va molt de pressa i haurem d’ocupar més espai», mentre que Puchol II veu perillosa «la potència de Marc i la tècnica de Tomàs II, més en un trinquet gran». En eixe sentit, els finalistes de la Copa de raspall no tindran eixos problemes, ja que «tots el tenim molt tocat i ens va bé a les dues parelles. Serà una partida pesada per a tots», va assegurar Lorja.