Qualsevol competició oficial de la màxima rellevància sol tindre dos dies de cloenda perquè el món professional de la pilota transcorre en les disciplines de raspall i escala i corda. Hui, però, la Copa Diputació de València – Caixa Popular abaixarà el teló, per primera vegada en la seua història, en una única sessió programada al trinquet d’Oliva. Serà tota una vesprada del millor esport autòcton que a més es podrà seguir en directe per la televisió autonòmica, À Punt. “Serà una Super Bowl a la valenciana”, explicava el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Pepe Catalunya, en la presentació de les finals.

Primer es resoldrà el títol d’escala i corda, al que opten l’equip de la Pobla de Vallbona de Puchol II i Guillermo i el representatiu de Montserrat amb Marc i Tomás II. La presentació de la partida està prevista per a les 16.15 hores i el començament un quart d’hora després.

Apuntar a un equip com a favorit resulta complicat. És probable que la càtedra apunte als rojos per la sola presència de Puchol II. Resultaria normal perquè l’escaleter està sent el pilotari més decisiu en el present curs. A més a més, Guillermo ja inspira confiança als que més saben de pilota. El del Puig encara ha de dominar més la seua força, però cada vegada en són menys les pilotes que llança per terra. I quan l’enganxa bé, la feina és dels altres.

Encara que també hi ha arguments perquè els seguidors de Marc i Tomàs II confien en els seus predilectes. Esta parella és més equip, en el sentit que no depén tant de l’aportació d’un líder perquè la responsabilitat està totalment compartida. Darrere hi ha molta potència i davant capacitat per a tallar la corda. És, aleshores, un equip compensat i ben acoblat.

A continuació ocuparan la pista els aspirants al títol de raspall. De roig i representant a Oliva estaran Ian i Brisca i en la contra la formació de Castelló de Marrahí i Lorja.

En este cas, els números atorguen el favoritisme a Ian i Brisca, que van guanyar per dues vegades als seus rivals en la fase regular. En veritat, Ian i Brisca han tingut una trajectòria molt més regular, més fiable. Però enfront està Marrahí, geni i figura, acostumat a guanyar títols i a trencar pronòstics. I si Lorja té l’oportunitat d’entrar en joc, el d’Alzira no perdona en el moment d’acabar el quinze. N’hi ha partida.

Individual d’Escala i corda

En altre ordre de coses, el Campionat Individual Bankia d’escala i corda va començar ahir a Vila-real on De la Vega va eliminar a Mario pel resultat de 60-35. En la partida es va imposar la lògica i la figura va guanyar a l’aspirant, no amb comoditat, però si amb solvència.

Hui estava programada a Pelayo la prèvia entre Nacho i Sacha, però el pilotari d’Orba no jugarà per una indisposició. Nacho, per tant, entra en la competició absoluta tal com dicta el reglament de la competició.