José Salvador va ser una de les sorpreses més significatives de l’edició de l’any passat del Campionat Individual Bankia d’escala i corda en arribar a les semifinals. I ahir, el pilotari de les Valls va deixar clar que en el present exercici també està disposat a arribar lluny. Al trinquet de Bellreguard va debutar contra Pablo, que procedia de les prèvies, i es va desfer de l’escaleter de Sella per un contundent 60-15.

La diferència més gran entre els dos contendents va estar en el poder de pegada. La pilota de José Salvador eixia com un tir i la de Pablo, encara que ben jugada, no tant. Així les coses, el més habitual va ser que el guanyador carregara i el derrotat se la llevara de damunt; amb criteri, però sovint de manera forçada.

D’igual manera, el desenllaç va ser massa generós per a José Salvador, que es va trobar més oposició de la que deixa intuir el resultat sabater. La superioritat va existir, però en la majoria dels jocs es va pilotejar i Pablo va disposar de val en alguns, que d’haver concretat hauria deixat el duel un poc més equilibrat.

Amb els nombrosos intercanvis també es va poder comprovar que José Salvador ha arribat al mà a mà en una magnífica condició física, no solament per a colpejar. La rapidesa de cames li va permetre fer front a rematades de Pablo prou complicades, a tornar pilotes de quinze pràcticament cantat. En altres ocasions, eixes mateixes carreres curtes i explosives van fer possible que José Salvador poguera triar la millor opció per a tornar la pilota perquè ja estava perfectament situat.

La victòria classifica a José Salvador per als quarts de final, on es trobarà amb el guanyador de l’eliminatòria entre Pere Roc II i Nacho, que es disputarà el pròxim divendres a Dénia. Eixa mateixa vesprada, però a Sueca, Soro III començarà la defensa del títol davant Giner i al trinquet de Vilamarxant jugaran Pere i Santi.

Precisament Santi va ser el gran protagonista de l’altra partida del mà a mà jugada ahir. En este cas es tractava de l’eliminatòria prèvia que quedava per a completar el quadre definitiu dels setze participants de la ronda dels huitens de final. El mitger de Finestrat va aconseguir el bitllet al trinquet de Benissa, on es va imposar a Héctor pel tanteig de 60-20. En esta partida, la diferència entre el nivell dels dos pilotaris va ser més gran tot el parcial aconseguit pel rest de Laguar.

Pel que fa al Campionat Individual de raspall, la partida inaugural, la primera dels huitens de final, tindrà lloc el dissabte a la Llosa de Ranes amb l’enfrontament entre Moltó i Roberto. També s’han de disputar quatre prèvies i alguna d’elles s’ha de reubicar perquè, per disposició municipal, a la comarca de la Safor han tancat fins a nova ordre els trinquets de Piles i Xeraco.