A finals del passat mes de juny la societat era alliberada del confinament i a poc a poc es va reprendre l’activitat amb l’anomenada ‘nova normalitat’. El 4 de juliol, la pilota professional es va reactivar a porta tancada amb la represa de les Lligues, que es van interrompre quan es va decretar l’estat d’alarma. A mitjans del mateix mes de juliol, la pilota valenciana va tindre el privilegi i també la responsabilitat de poder acollir públic en els trinquets, sent així el primer esport en la Comunitat amb esta possibilitat. Des d’aleshores i gràcies al fet que s’han seguit escrupolosament els protocols de seguretat, no hi ha constància de cap contagi dins d’un trinquet.

Des de la passada mitjanit, però, els trinquets tornen a estar amb les portes tancades a causa de la resolució publicada ahir per la Conselleria de Sanitat amb la qual s’adopten fins al dia 9 de desembre mesures més restrictives per a combatre l’expansió de la Covid-19 i entre les quals es prohibeix l’assistència de públic en els esdeveniments esportius.

La conseqüència més immediata en la pilota professional ha estat la suspensió de totes les partides i competicions fins a nova ordre. Esta mesura va ser presa, també ahir, per l’entitat que gestiona el món professional, la Fundació per la Pilota, una vegada conegut i analitzat el decret de Sanitat. «Ja estem treballant en la nova programació de les competicions amb la variació obligada de jugar a porta tancada perquè no contemplem paralitzar-ho tot fins al 9 de desembre», expliquen des de la Fundació. La setmana vinent, probablement, es jugaran les primeres partides sense públic i seran dels campionats individuals.

Pel que fa a les partides programades ahir, el duel entre Soro III i Giner de l’Individual d’escala i corda no es va jugar perquè la pista del trinquet de Sueca no oferia totes les garanties a causa de la humitat i es va suspendre per a no posar en perill la integritat dels pilotaris. En la mateixa competició, Santi va superar a Pere al trinquet de Vilamarxant per 60-50 mentre que Pere Roc II va eliminar a Nacho a Dénia en guanyar 60-40. En la modalitat de raspall, Vicent es va imposar 25-5 a Canari en la prèvia disputada al Genovés.