Iván, Ian i Punxa continuen endavant en el Campionat Individual Bankia de raspall en resultar vencedors, a més per este ordre, de les eliminatòries dels huitens de final disputades ahir al trinquet de Xeraco. En l’altra cara de la moneda, Seve, Vicent i Brisca han dit adéu a la competició.

La matinal va començar amb una autèntica batalla campal. Iván i Seve van acabar desfets perquè la seua va ser una confrontació de desgast, llarga i duríssima. El rest d’Ontinyent es va imposar 25-20 després de remuntar el resultat advers de 20-10.

Els dos pilotaris van jugar pràcticament igual: sempre des del fons del trinquet i a allargar la pilota a un costat i l’altre del rival, encara que la preferència era trobar l’esquerra.

En els quatre primers jocs la vaqueta anava i tornava molt de pressa i es jugava a forçar l’errada de l’altre. Va ser amb iguals a 10 quan va començar el patiment. Els aproximadament cinquanta grams de la pilota cada vegada es feien més pesats; per moments semblava que la de huit gallons pesava tones i els dos protagonistes requerien agafar aire sovint, el que podia a l’escala i si no estés en terra només acabar el quinze. La tàctica havia quedat en un segon pla i la prioritat era tornar-la com es poguera. I en esta lluita de resistència, Iván va aconseguir el triomf, encara que Seve va tindre les seues opcions.

A continuació, en el duel entre Ian i Vicent, es va repetir el marcador final de 25-20, en este cas favorable al rest de Senyera. I com en la partida anterior, el guanyador va remuntar un 20-10 en contra. No solament això, Ian va tombar un val i lo altre de Vicent amb 20-15.

El llibret dels dos contendents també va ser el mateix, però res a veure amb el del mà a mà d’abans. Ací es va buscar el quinze ràpidament. Des del dau traent i avançant la posició a la zona més pròpia dels mitgers mentre que des del rest es va buscar la llotgeta, la galeria o aprofitar que l’altre estava fora de la seua zona de confort.

En esta manera de jugar ràpida i calculada, Vicent es va mostrar prou més encertat fins a l’esmentat parcial de 20-15 i val per a acabar. La precisió del de Xeraco era màxima mentre que a Ian li costava fer front a tanta eficàcia. Però Vicent va variar la manera de jugar, va passar a assegurar, a no cometre errades, i això li va donar la vida a Ian, que a poc a poc va imposar la seua contundent pegada.

Per últim, Punxa es va desfer de Brisca pel tanteig de 25-0. En este cas hi hagué poca història i molta superioritat del rest de Piles. Brisca va voler jugar i va posar ganes, però Punxa, molt segur en totes les facetes, no li va permetre que explotara les seues armes de mitger.

Hui, Marrahí contra Badenes

La competició continua hui al trinquet del Genovés. A les 10.30 hores, Marrahí jugarà contra Badenes. I a les 12.00 hores, en partida retransmesa en directe per les càmeres d’À Punt, Vercher s’enfrontarà a Tonet IV.