La temporada 2020 de la pilota professional està arribant a la seua fi i és hora d’extraure conclusions. Almenys, així seria en qualsevol situació de la vida, però a la pilota qui marca qui són els triomfadors de l’any és el Trofeu Mestres d’escala i corda. Cada mes de desembre, el trinquet de Pelayo reuneix als millors jugadors de la temporada i enguany, que se celebra la catorzena edició, compta amb tres pilotaris que han revolucionat al món professional pels seus resultats. Marc i Tomàs II ja saben el que és disputar el Trofeu Mestres, però en esta edició la seua participació difereix dels seus precedents. Per la seua banda, Giner s’estrenarà a la competició.

Tomàs II és un dels pilotaris més llorejats esta temporada. Campió de la Lliga i de la Copa, o cosa que és el mateix, campió de les dues competicions grans per als mitgers, la seua posició. Això no obstant, Tomàs II va deixar darrere l’etiqueta de punter a l’última edició del Trofeu Mestres. L’alacantí va ser finalista amb Genovés II i Jesús, però des d’aleshores només compta als cartells com a mitger.

Enguany, Tomàs II acumula la segona participació en el Mestres i formarà amb Pere Roc II, al rest; i amb Guillermo a la punta. L’estrena d’este trio serà el pròxim dissabte contra Marc, Félix i Nacho.

Precisament, Marc va ser el company de Tomàs II en la consecució de la Copa. A més, el de Montserrat va conquerir el Trofeu Diputació de Castelló amb Jesús. Dos títols que situen a Marc dins dels rests a considerar de la primera fila d’esta temporada. Sobretot per la Copa, ja que va significar el primer campionat dels grans que el de la Ribera Alta suma al seu palmarés.

Tot i que Marc fa anys que es troba al més alt nivell, el montserratí jugarà per segona vegada el Trofeu Mestres. La seua estrena va ser el 2016, quan Marc pegava els primers passos al món professional. El rest de 26 anys havia participat en la Lliga, substituint a Miguel en una partida de semifinals, a més de la Copa i de proclamar-se campió de l’Individual Sub-23. Tot això el va dur al X Trofeu Mestres. Marc va formar amb Pere i Héctor II, i van caure a les semifinals davant Soro III i Javi.

 I és que al Trofeu Mestres, la posició més cara és la del rest. Només hi ha quatre places, a diferència dels mitgers on el ventall s’obri més, ja que es poden adaptar a la punta. Entre tots els rests disponibles, el que més s’ha guanyat una plaça entre els Mestres és Giner.

Després de quedar-se fora de la Lliga, Giner va ser el gran protagonista de l’estiu en conquerir el Trofeu Diputació d’Alacant i el Generalitat Valenciana.