El XXXIV Campionat Individual Bankia – Trofeu President de la Generalitat de raspall coneixerà hui al seu campió. A les 12.00 hores arranca una final que enfronta a Moltó contra Tonet IV i que podrà ser seguida en directe per À Punt. Una partida que mesurarà l’experiència amb la novetat, però de ben segur que oferirà un gran espectacle. Ambdós finalistes han demostrat al llarg del mà a mà que el que vulga superar-los, ha de tindre una capacitat de sacrifici físic extrem.

Moltó repeteix final per sisena vegada consecutiva. El de Barxeta te a tir el fris grec en propietat. Amb quatre títols al seu palmarés, si Moltó guanya a Tonet IV, aconseguira eixe premi. Per arribar fins ací, el barxetà va doblegar a Roberto, Ximo i Ian fent gala del seu domini de la disciplina. Moltó és considerat el pilotari més complet en la seua modalitat i el que més capacitat te per adaptar-se al mà a mà.

Per la seua banda, Tonet IV va eliminar a Vercher, Marrahí i Salelles II, en eixe ordre. Tots ells rests a considerar dins del panorama professional. En especial Marrahí –campió de l’Individual l’any 2014 i finalista a les dues últimes edicions- al qual Tonet IV va dominar per 25 per cap. Això només és una mostra de la capacitat de joc que el del Genovés pot desplegar. Tonet IV ha debutat en l’Individual enguany i ha aplegat a la final. A més, la romàntica que un mitger conquiste el mà a mà torna amb la figura de Tonet IV. Coeter II va ser l’últim mitger que va jugar una final, el 2013, i l’únic que va escriure el seu nom al quadre d’honor de l’Individual.

Trofeu Mestres

El trinquet de Pelayo va descobrir ahir al trio que tanca el cartell de la final del XIV Trofeu Mestres – Ciutat de València, Marc, Félix i Nacho, que van superar per 60-45 a Pere Roc II, Tomàs II i Guillermo que vestien de roig. El trio vencedor va eixir en tromba des de l’inici, encara que l’equip de Pere Roc II va igualar ràpidament a 25. A partir d’ací, el conjunt de Marc va ficar una marxa de més per sumar tres jocs que serien decisius al resultat final. Els rojos tractaren de reaccionar als últims tantejos, però ja era tard.

Així, Marc, Félix i Nacho s’enfrontaran a Puchol II, Javi i Santi pel títol. La final es disputarà el pròxim dissabte, també a Pelayo, encara que abans de la d’escala i corda serà el torn de la de raspall. En este final jugaran Marrahí, Brisca i Ricardet després de classificar-se ahir al trinquet Ciscar de Piles. El trio vencedor va adjudicar-se l’eliminatòria davant Ian, Seve i Lorja per 30-25.