El dissabte hi hagué una molt bona cloenda al trinquet Pelayo en el Trofeu Mestres i ahir també es van congregar uns quants mestres en la jornada inaugural del Trofeu Mixt Masymas, que va tindre lloc al trinquet de Bellreguard. Genovés II i Canari van signar una magnífica actuació pel que fa als equips que ja esperen en la final mentre que Giner també va ratllar molt tot i la derrota en la semifinal d’escala i corda.

La sessió va començar precisament amb l’eliminatòria per dalt corda en la qual Genovés II, Pere i Carlos es van imposar a Giner i Tomàs II per 60-45.

Una de les claus del desenllaç favorable al trio va ser la qualitat del seu escaleter, que va fer un recital amb els rebots, bé per a encarar-se a la llotgeta o per a amagar la pilota quan va ocupar el dau. I quan els de l’altre costat de la corda van espentar, Genovés II va traure mans, principalment l’esquerra, que van generar l’admiració del públic.

També va influir la superioritat numèrica, perquè Pere i Carlos van tapar molta canxa i van passar molta pilota. No solament això, les línies capdavanteres van aportar bona cosa en atac.

Un altre factor determinant va ser la discreta actuació de Tomàs II, a qui se li va resistir molt el quinze. No va ser el dia del mitger més llorejat de la temporada, encara que la parella va mantenir el tipus gràcies a Giner, que es va buidar amb força i encert a parts iguals.

En la segona partida del dia, que va correspondre a la primera semifinal de raspall, Ian i Canari es van desfer de Moltó i Seve pel tanteig de 25-10.

Este duel també va tindre un protagonista especialment destacat, Canari, que a més de ser el baluard que acostuma en defensa es va mostrar molt inspirat en la consecució del quinze, principalment dirigint la pilota a l’escala. Darrere, Ian va treballar per al seu punter aportant contundència i seguretat mentre que Moltó i Seve van complir, però no van jugar el que saben i poden.

Ahir també es va disputar a Benidorm la primera semifinal del trofeu degà del Nadal, partida en la qual Pere Roc II i Héctor es van imposar a Soro III i Jesús per 60-35. En el duel hi hagué equilibri fins que el marcador va registrar iguals a 35. Posteriorment, la superioritat dels vencedors va ser molta, principalment per la bona actuació d’Héctor i perquè Soro III i Jesús van amainar prou en el seu nivell.