El trinquet Arturo Bataller del Genovés acollirà les finals de la 15ª edició de la Copa Generalitat Valenciana el pròxim diumenge 27 de desembre, que enguany es disputa a la modalitat d’escala i corda. Cada temporada aquesta competició es juga a una modalitat diferent, segons un ordre alternatiu entre les principals modalitats oficials de pilota valenciana.

La jornada de les finals tindrà lloc al llarg del matí, començant amb la partida de la categoria juvenil a partir de les 9:30 hores. Els protagonistes d’aquesta partida seran el Lanzadera Montserrat, que va eliminar a Onda en semifinals, i la formació de l’escola de Sella, que va deixar fora al Genovés en la ronda anterior. En l’equip de la Ribera formaran Alejandro, destacat rest en la seua categoria, Pau, Carles, Andreu i Ruben, mentre que en contra tindran a Toni Bou, Arnau, Angel, Alvaro, Marcos i Toni Brotons, juvenils del club de la Marina. Aquesta escola serà la quarta final que dispute, havent sumat ja tres títols al seu palmarès, inclosa el de la última edició. Mentre que Montserrat ha jugat tres finals, havent-la guanyada en dues ocasions.

Una vegada es complete la competició juvenil aplegarà el torn a la gran final, televisada en directe per À Punt, a partir de les 11:30 hores. En ella será el Top Recambios Castells qui s’enfronte amb l’Alfara de la Baronia per un trofeu que no tenen cap dels dos clubs en les seues vitrines. L’actual campió, Relleu, va caure 35 a 60 en semifinals davant l’equip alacantí finalista d’enguany, Castells. L’altre finalista, Baronia, va deixar idèntic marcador en la seua eliminatòria davant Montserrat. En el cas dels finalistes de la Marina, l’equip està format per Saxa i Conillet d’Orba, Adrià de Murla, Jose Luis de Gorga i Vicent de Castells. Mentre que els jugadors de l’Alfara de la Baronia que jugaran la final serán Lostado, Juan Carlos «Xato» d’Almenara, Javi i Joan. Es preveu una partida molt interessant, ja que els dos equips varen demostrar les seues capacitats en les partides de semifinals, també jugades en el trinquet del Genovés la setmana passada. Els dominadors de la competició son els clubs de Godelleta i Marquesat, que compten amb tres campionats guanyats en les edicions que es jugava a galotxa, mentre que Quart de les Valls compta amb dos títols, un de galotxa i altre de frontó.