Ja n’hi ha una data per donar el tret d’eixida a la XXXVIII Lliga Bankia - Trofeu Diputació de València de raspall. El trinquet Ciscar de Piles serà l’escenari on la competició òbriga el teló el pròxim divendres, dia 8 de gener. Els equips de Xàbia -Ian, Seve i Néstor- i de Barxeta - Moltó, Roberto i Raúl- seran els primers a estrenar la nova edició lliguera en una partida que iniciarà a les 18.00 hores.

Si ja es coneix la data d’obertura, ahir la Fundació per la Pilota Valenciana també va anunciar la resta del calendari d’una Lliga que es resoldrà en una partida única el dia 21 de març. La final se celebrarà en un trinquet encara per assignar.

Abans de tot açò, els equips han de fer mèrits per aplegar a lluitar pel títol. Amb la partida a Piles, iniciarà la fase regular que consta de cinc jornades amb tres enfrontaments en cadascuna. En total, els trios es mesuraran en deu ocasions, en un sistema d’anada i tornada. Així, les quatre primeres formacions a la classificació, una vegada conclosa la fase regular, obtindran la seua plaça a les semifinals, les quals també compten amb un sistema d’anada i tornada.

La primera d’estes eliminatòries tindran lloc entre el 5 i el 7 de març, mentre que la resolució del cartell de la final serà entre el 12 i 14 de març. Ambdues partides tampoc tenen la seu assignada.

La Lliga de raspall viatjarà arreu de la Comunitat Valenciana visitant entre altres trinquets els de Bellreguard, la Llosa de Ranes, Xeraco, El Genovés, Piles, Castelló, Oliva, Xàbia, Dénia, Sueca i Ontinyent. Totes estes dades i seus poden variar segons l’evolució de la pandèmia.