A causa de la situació extraordinària que s’està vivint a tot el món per la pandèmia causada per la Covid-19, la Federació de Pilota Valenciana ha anat adaptant la seua activitat a les restriccions marcades per les autoritats a cada moment. Com a esport podem dir que hem sigut uns privilegiats, ja que tan sols hem parat l’activitat del joc durant els primers mesos de confinament durs des de principis de març, cosa que ens ha permès jugar i tancar totes les competicions del 2020, això sí adaptant en tot moment les mesures i protocols sanitaris.

Ara mateix encara no s’han celebrat les assemblees anuals de cada modalitat, que són essencials per a organitzar amb els clubs les competicions. Enguany, la Federació de Pilota Valenciana, realitzarà les assemblees mitjançant reunions telemàtiques, és a dir, a través de les pantalles d’ordinador o telèfon mòbil, amb la condició de no córrer cap risc de contagi de Covid-19. La primera a celebrar-se és la de les modalitats del joc de ratlles, la qual serà aquest mateix dissabte 9 de gener a les 16.30 hores de la vesprada, aquestes modalitats són precisament les més afectades per la situació, ja que molts clubs juguen en carrers naturals dels seus pobles, cosa que fa que siga una mica més complicat d’organitzar pel control d’entrada al públic i altres. Des de la Federació s’està treballant i estudiant totes les possibilitats per a dur a terme aquestes competicions amb total seguretat en la mesura que siga possible, ja que el nostre desig és que els clubs d’aquestes modalitats puguen competir com sempre ho han fet, als carrers dels seus pobles.

Al llarg de les pròximes setmanes es realitzaran les assemblees de la resta de modalitats també de manera telemàtica, en els representants de cada club, debatran i organitzaran juntament amb la Federació de Pilota Valenciana les competicions d’aquest 2021.