Després d’uns quants contratemps a causa del coronavirus que han obligat a ajornar fins a tres partides de la jornada inaugural, la Lliga Bankia d’escala i corda va començar ahir al trinquet Pelayo oferint espectacle i sobretot una exhibició, la de Soro III, que va liderar la victòria per 60-35 davant De la Vega, Javi i Carlos. Això sí, el pilotari de Massamagrell va estar magníficament secundat per Jesús i Salva.

La confrontació va transcórrer en dues meitats. Fins al 35 iguals no hi hagué una formació preponderant i sí molt d’espectacle als dos costats de la corda, amb Soro III i De la vega destacant per la seua execució del dau i la capacitat de passar pilota al rest. Davant, la resta de protagonistes carregaven i tornaven pilota de manera alternativa provocant també els aplaudiments del públic.

Després, Soro III, Jesús i Salva es van apoderar a poc a poc dels seus contraris. Novament amb l’escaleter fent de guia amb rematades dibuixades i restades inversemblants encara que les línies capdavanteres van aportar prou en el tancament de la victòria.

En la Lliga de la modalitat de raspall també hi hagué ahir activitat, en este cas per a l’inici de la segona jornada i amb la disputa de dues partides al trinquet de Bellreguard. En la primera, Vercher, Canari i Ricardet es van imposar 30-20 a Moltó, Roberto i Raúl. Fins al 15-15 es va pilotejar poc, els quinzes van ser ràpids i va manar clarament el trio que va tindre el traure. La dinàmica ‘dauera’ es va trencar amb el marcador en 20 iguals, joc en el qual Vercher va emergir per a trobar la galeria amb total solvència.

A continuació, Vicent, Tonet IV i José van guanyar a Salelles II, Brisca i Ibiza per 30-0. La diferència, com demostra el marcador, va ser molta. Tonet IV va jugar molt i va fer jugar als seus companys mentre que el trio derrotat va estar fluix en línies generals.

Porta tancada

La jornada de la Lliga de raspall conclourà hui a Dénia (12.00 hores) on Marrahí, Lorja i Murcianet s’enfrontaran a Ian, Seve i Néstor. La porta tancada ha arribat a la competició perquè el consistori local ha suspés tots els actes que impliquen la presència de públic i ha tancat les instal·lacions municipals davant les últimes dades de la pandèmia en la localitat. Per a no trastocar massa el calendari s’ha decidit jugar, però sense aficionats al trinquet.

Els dos equips van rendir a bon nivell en el seu debut, però amb sort diferent. Marrahí i els seus companys van caure davant Vicent, Tonet IV i José per 30-15 mentre que el trio encapçalat per Ian va superar a Moltó, Roberto i Raúl pel mateix resultat.