La saba nova no només està treballant bé, sinó que està treballant molt. Els i les joves pilotaris que estan lluitant per arribar el més lluny possible en el seu esport, continuen amb el treball en este nou curs tant en Tecnificació com en el Cespiva. Ja són més de 180 alumnes que Álvaro, Fageca i el Moro, amb l’ajuda també de Ricardet, van polint poc a poc i, enguany, amb algunes novetats. Afirma Álvaro que s’han fet proves de selecció, i que aquestes han funcionat, com ho diríem... de la millor manera possible. «Vam enviar una circular a tots els clubs perquè tots els xiquets que tingueren edat oportuna, vingueren per veure el nivell que tenien», explica Álvaro, que reconeix que van veure «molts xiquets amb molt de nivell». Conclusió: «S’ha fet una renovació de saba nova molt important”». Ara mateix són més de 180 els alumnes entre Tecnificació i Cespiva. Aquest any, a eixos jugadors de 20 o 21 anys que encara no estan per a professionals però sí tenen un molt bon nivell, se’ls proporciona eines «per poder millorar molt». Han creat «una escola amb 15 o 16 jugadors, que tenen 21 anys i son joves però no tenen les partides de trinquet i aleshores segueixen entrenant», explica Álvaro, que assegura que està «molt content» pel nivell que arriba de localitats com Guadassuar, Algímia, Alfara, Montserrat i moltes més. De fet, ara mateix la diferència, la gran diferència que hi havia entre el número de jugadors de raspall i d’escala i corda, ja no és tanta: «A raspall n’hi ha moltíssimes matrícules, i d’escala i corda enguany estem desbordats». Son uns 180 alumnes en total, 30 del Cespiva (15 de raspall i 15 d’escala i corda), més altres 35 o 40 de raspall femení, més tots els que hi ha a la Llosa o Piles en raspall, a l’escola de Vila-real a Castelló, l’Eliana i Massalfassar a la província de València, i Petrer i Pedreguer a la d’Alacant. «És una meravella, estem molt contents», diu Álvaro, que en tot cas no es conforma amb el que hi ha, perquè considera que s’ha de millorar encara: «Evidentment hem de potenciar l’escola de Petrer, però també Pedreguer que costen, però van poc a poc. Volem oferir molta qualitat i que els xiquets vegen que estan millorant».

Entrenaments i seus.

Els alumnes de Cespiva entrenen un dia a la setmana físic amb Ismael Vidal «Fageca» (un dia els de raspall, i altre els d’escala i corda). El llistat d’entrenaments és llarg i ocupa tots els dies de la setmana, distribuint-se les sessions, en escala i corda, als trinquets de Vila-Real, Massalfassar, L’Eliana, Pedreguer i Petrer, mentre que els alumnes de la modalitat de raspall tenen com a seus els trinquets de La Llosa de Ranes, Piles, Càrcer. La secció femenina entrena als trinquets de Rafelbunyol, Universitat Politècnica i La Llosa de Ranes.

Activitat suspesa.

A hores d’ara, i com tota l’activitat federativa, el programa de tecnificació-cespiva es troba parat a l’espera de que la situació sòcio-sanitària millore.