Comptar amb unes instal·lacions adequades, apostar fort per la promoció amb la base i consolidar amb el món professional com a màxima expressió de qualsevol esport. Este és el full de ruta que es va marcar fa uns anys l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona en un projecte a mitjà i llarg termini de promoció i foment de la pilota «com a esport nacional que és dels valencians».

Així ho va explicar ahir l’alcalde de la localitat, Josep Vicent Garcia, en la signatura de la renovació del conveni amb la Fundació per la Pilota que implicarà mantenir un equip en la Lliga, un altre en la Copa i la celebració de la tercera edició del trofeu d’estiu, que vol convertir-se en el més significatiu d’eixa època de l’any.

En l’altra part, el president de la Fundació, Josep Maria Catalunya, va apuntar que «a la Pobla de Vallbona sí que demostren amb fets i no amb paraules, que tenen sensibilitat cap a la pilota. Si els ajuntaments amb pressupostos semblants i un nombre de població semblant ajudaren de la mateixa manera podríem contractar a tots els jugadors de l’alt i el raspall». Els pilotaris també van estar representats en la figura de Puchol II. «Actuacions com les de l’Ajuntament de la Pobla ens demostren als jugadors que en veritat creuen la pilota», va dir.