Aquesta setmana ha arrancat la 15a edició del programa ‘Pilota a l’Escola’, que duu a terme Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana. Cal remarcar que ’edició d’enguany s’està realitzant aplicant totes les mesures de seguretat i higiene necessàries per tal de fer encara més segura l’activitat. D’altra banda, i en relació també amb l’actual context de pandèmia enguany no es durà a terme la segona part del programa, en este cas, les trobades multitudinàries.

El conseller Vicent Marzà ha destacat que «l’activitat física és fonamental per al nostre alumnat i més en aquests temps, perquè és sinònim de salut física i mental. Un programa com ‘Pilota a l’Escola reuneix tots els ingredients per a fomentar la pràctica de l’esport i, en especial ,el nostre esport més característic, a més seguint totes les mesures de seguretat necessàries».

S’ha programat un total de 420 sessions pràctiques per a l’alumnat de les escoles. Les primeres sessions d’enguany, i seguint la decisió que es va prendre en junta directiva de la Federació, es van haver de suspendre, concretament 29 sessions que estaven programades del 18 de gener fins el 29 del mateix mes, començant definitivament el programa el dilluns 1 de febrer, a les poblacions de Pedreguer i d’Elx. El dimarts s’han realitzat sessions a cetres educatius de València, Castelló, Elx i Xàbia, entrant en funcionament el programa ja en les tres províncies.

Amb la impossibilitat enguany de fer sessions de formació per a tots els docents s’ha procedit a fer l’enviament de material via missatgeria, però sí s’han dut a terme cinc sessions de formació per als nous docents que s’apuntaven per primera volta al programa. Si la pandèmia no ho impedeix, es duran a terme sessions fins el 28 de maig, data prevista de finalització del programa en primària.

Enguany participaran al programa un total de 14.947 alumnes de 420 centres educatius.

Pel que fa a les sessions als instituts, en aquesta edició es presenten novetats, ja que per primera vegada participarà també alumnat de Formació professional.

Parlant ja de l’alumnat d’instituts, tindrem novetats en aquesta edició. Per una banda, s’afegeixen per primera volta els centres de Formació Professional. En total participarà alumnat de Secundària i 39 instituts i de 5 de Formació Professional. L’altra novetat resideix en què, per primera vegada en aquesta etapa educativa a la competició s’afix una visita d’un tècnic federatiu cada centre, per tal de donar suport la unitat didàctica que el docent ha de dur a terme. També s’ha dotat de material a tots els instituts participants per a poder desenvolupar la unitat didàctica.