El III Trofeu Mancomunitats – Harbour Energy de raspall va completar ahir la meitat del cartell de la gran final del pròxim dissabte. L’equip representatiu de la Safor (Vicent, Canari i Ricardet) va classificar-se a la Llosa de Ranes després de guanyar al conjunt de la Vall d’Albaida (Marrahí, Brisca i Murcianet) per 30-5. Esta victòria va significar que els saforencs es proclamaren campions de la segona jornada i sumaren dos punts que els atorguen matemàticament la plaça en la final.

Respecte a la partida, el resultat va reflexar la superioritat dels ahir rojos. Ricardet va destacar en tancar quinzes gràcies a les facilitats oferides pels seus companys. A més, els de la Safor també van estar encertats des del rest a l’hora d’enviar la pilota a la galeria. Els valldalbaidins van retallar distàncies amb 15 per cap, però de manera insuficient davant un trio que sap repartir les feines a cada membre.

La reacció blava va arribar de la mà de Brisca. El caràcter competitiu del d’Oliva es va transmetre als seus companys que des del dau van actuar perfectament per a sumar el primer joc (15-5), amb un val i net que va fer alçar a l’afició que ocupava l’escala. La resta de jocs van estar més igualats, tot i que es decantaren per a la formació roja.

El II Trofeu Levante UD d’escala i corda finalitzarà hui al trinquet de Pelayo (17.30 hores, LaLiga Sports TV i Proximia TV). Puchol II i Álvaro Gimeno o Pere Roc II i Nacho s’alçaran amb el títol després de dues setmanes de competició en què han participat un total setze pilotaris que han vestit les samarretes de l’esquadra granota sobre les lloses.

Una de les novetats serà la presència de Nacho acompanyant a Pere Roc II. El de Beniparrell substituirà a Tomàs II, lesionat, que va patir el trencament del dit xicotet de la mà dreta en la disputa de la semifinal contra De la Vega i Pere. L’equip de Pere Roc II va superar l’eliminatòria (60-45) davant una parella que precisament va ser el botxí de Nacho (amb Soro III) als quarts de final. En esta ronda, Pere Roc II i Tomàs II van véncer a Giner i Santi per 60-50.

El camí de Puchol II i Álvaro Gimeno va iniciar amb victòria sobre Genovés II i Javi per 60-45. A les semifinals, el binomi de l’Horta Nord va repetir el mateix resultat per a classificar-se contra Jose Salvador i Jesús.

Cal recordar que este torneig està vinculat amb el Trofeu Villarreal CF, que es disputarà les pròximes setmanes, i els campions d’ambdós campionats s’enfrontaran en una final.